PayaSTEM’in küçük dev adamı!

PayaSTEM Merkezi 8’nci sınıf öğrencisi Can Kağar, dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde uçan araba tasarım yarışmasında ön elemeleri geçerek, finale bir adım daha yaklaştı.

Bu yıl 160’ı ileri kategori, 261’i serbest kategori olmak üzere 421 başvuru yapılan festivale Kağar, uçan araba tasarım yarışmasına lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin de başvurusuna açık olan ileri kategoride katıldı.

160 projeden ön elemeyi geçen 22 başvuru arasında 11. Sırada bulunan PayaSTEM öğrencisi Kağar, tasarladığı uçan arabanın teknik özellikleri ve çizimi için uzun bir araştırma evresi geçirdikten sonra kendi yaptığı 3 boyutlu yazıcı ile aracın ilk prototipini de üretti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ)’ın düzenlediği toplantıya davet edilen Can Kağar, toplantıda turnuva hakkında merak edilen soruları cevaplandırıp Atak, Gökbey ve Anka üretim tesislerindeki teknik geziye katılacak.

Dünyanın bilimle güzelleşeceğini söyleyen Can, bu proje ile trafik ve hava kirliliği sorununa da çözüm üretilebileceğini belirtirken, Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve “Milli Teknoloji Hamlesi” sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST’ten derece beklediğini söyledi.

17-22 Eylül’de

TEKNOFEST; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yürütücülüğünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Geçen yıl 550 binden fazla ziyaretçiyi misafir eden festival, bu sene 1 milyon ziyaretçiyi hedeflemektedir.

Bir cevap yazın