İskenderun Limanı’ndan çıkan şoför ambargoyu anlattı

Yükledikleri malları Suudi Arabistan’da boşaltmak için yola çıkan 85 Türk TIR’ı 10 gündür Duba Limanı’nda bekletiliyor.

Türk şoförlerden A. V., İskenderun Limanı’ndan çıktıktan sonra 21 Temmuz’da Suudi Arabistan’ın kuzeybatısından Kızıldeniz’e açılan Duba Limanı’na ulaştıklarını, limanda resmi kontrollerden geçtikten sonra bekletme sahasına alındıklarını ve 10 gündür ülkeye girişlerine izin verilmediğini aktardı.

Suudi Arabistanlı gümrük memurları ya da limandaki diğer çalışanların kendilerine hiçbir bilgi vermediğini ve ne zamana kadar bekletileceklerini bilmediklerini ifade eden Türk tır şoförü, araçlarındaki yüklerin tekstil ve gıda ürünlerinden oluştuğunu vurgularken, evlerinden uzakta kaldıklarını ve ailelerinin de durumlarından endişe duyduğunu dile getirdi.

Türkiye konuyu yakından takip ediyor

Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Duba Limanı’nda bekletilen Türk tırlarının gümrükten sorunsuzca çıkması için Suudi Arabistanlı muhatabıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği ve Cidde Başkonsolosluğu’nun da konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.

Duba Limanı’na inen 85 Türk plakalı araç “sistem arızası” bahanesiyle limanda tutulduğu, ancak Alman ve Mısır menşeli ürünleri taşıyan araçların ise geçişine sorunsuz bir şekilde izin verildiği de edinilen bilgiler arasında.

Bir cevap yazın