Nihayet, bu yıl bitecek!

Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, Türkiye’nin en büyük regülatörü ve iletim kanalının olduğu Reyhanlı Barajı Davutlar Regülatörü’nde incelemelerde bulundu.

Afrin Çayı’ndan Reyhanlı Barajı rezervuarına yıllık 21 hm3 su temini sağlayacak olan regülatördeki son durumu inceleyen Hatay Milletvekillerine, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve DSİ yetkililerinin eşlik etti.

2019 yılı sonunda bitirilmesi planlanan yatırımlar sayesinde hem Amik Ovası’nın suya kavuşacağı, hem de taşkınlardan korunacağını ifade eden yetkililer, projenin toplam maliyetinin 2019 yılı birim fiyatları ile 109.078.350 TL olduğunu vurguladı.

Reyhanlı Barajı’nın  Ova’ya Katkısı

Amik Ovası’nda yer alan Reyhanlı Barajı ile 600 bin dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacı karşılanacak ve ve 110 bin kişiye doğrudan iş istihdamı sağlanacak. Taşkın koruma ve sulama maksadıyla projelendirilen barajın su kaynağını Afrin Çayı, Karasu Çayı ve Asi Nehri oluşturuyor.

9 bin 271 metre kret uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kretine sahip Reyhanlı Barajı ile hem Amik Ovası’nda yer alan 600 bin dekar zirai arazi sulanacak hem de 200 bin dekar saha taşkın zararından korunacak. Milli ekonomiye yıllık 407 milyon 848 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Bir cevap yazın