Yavruvatan’da Hatay rüzgarı!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Recep Atakaş ve beraberindeki heyetle birlikte KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Kıbrıs Barış harekatının 45. Yılı nedeniyle gerçekleşen ziyarette, Vali Doğan ve İşadamı Atakaş’a İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İSGİAD Başkanı ve Kıbrıs Fahri Konsolosu Gökhan Gökten de eşlik etti.

Başbakan Tatar, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel bağlarının daha da güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, halka daha refah ve yaşanır bir KKTC bırakmanın görevleri olduğunu ve bunun için uğraş verdiklerini anlattı.

Başbakan Tatar, Türkiye’deki yetkililerin ziyaretlerini önemsediklerini belirterek, katkı ve yatırımların önemine değindi.

KKTC’de bugün bir devlet var olduğunu kaydeden Tatar, KKTC’nin TC ile birlikte, Doğu Akdeniz’de hak, çıkarların ve diğer zenginlikleri yönetilmesinde önemli ve güçlü bir olgu olduğu ortaya koyduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ın öneminin bundan sonraki nesillere anlatılması ve tanıtılmasının şart olduğunu söyleyen Tatar, bu yıl 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 45. yılının kutlandığını, KKTC’nin güçlü bir şekilde bir devlet olarak var olduğunu dile getirdi. 

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yılını kutlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan da, Başbakan Tatar’ın görevinin hayırlı olmasını diledi. Doğal gaz konusunda Türkiye’nin kararlı duruşunu yineleyen Doğan, Türkiye ile KKTC’nin birlikte hareket etmesinin önemine işaret etti.

Doğan, KKTC’nin siyasal ve kültürel alanda güçlendirilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, her zaman karşılıklı iş birliğine açık olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Başbakana, Hatay ve İskenderun’a ait sembolik hediyeler takdim edildi.

Bir cevap yazın