Çiftçinin enerjisini tükettiler!

EnerjiSA’nın bereketin topraktan fışkırdığı Amik Ovası’ndaki borçlu çiftçinin elektriğini kesmesine tepkiler çığ gibi artıyor. EnerjiSA ekiplerinin, Jandarma nezaretinde Reyhanlı, Kumlu ve Kırıkhan’daki borçlu abonelerin ev ve tarlalarındaki sayaçları mühürleyerek enerjiyi kesmesine Reyhanlı Asi Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz ile CHP Hatay eski Milletvekili Hasan Akgöl de sert tepki gösterdi.

“Bunu önleyecek kimse yok mu?”

EnerjiSA’nın tam sulama döneminde üretime darbe vuran uygulamasına tepki gösteren Reyhanlı Asi Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz, “EnerjiSA, Amik çiftçisini ekonomik yönden çökertiyor. Milli ekonomiye zarar veriyor. Bunu önleyecek kimse yok mu?” dedi.

Şahbaz, Hatay’ın tüm siyasetçi, yerel yönetici ve STK temsilcilerinin acil toplanarak, sorunu en kısa sürede çözmeleri ve Hatay’ın Valisi, 11 Milletvekili, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Sanayi ve Ticaret Odaları başta olmak üzere, herkesi bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.

Hatay Milletvekilleri’ne mesaj

Hatay eski Milletvekili Hasan Akgöl ise, EnerjiSA’nın, borcundan ötürü Amik Ovası’ndaki üreticinin enerjisini keserek sulama yapmasını engellemesi keyfiyetinin, milli servete yönelik bir suç olduğunu savunarak,  kesintinin yasal olmadığını ifade etti.

Konuyu çözmek için girişimde bulunan Hatay Milletvekillerinin buluşmasını olumlu değerlendiren Akgöl, “Hem çiftçi hem de siyasetçi olarak kabul edemediğim olaylara şahit oluyorum. Yaşan şey, Temmuz ayının ortasında, pamuğun suya en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, EnerjiSA tarafından çiftçinin elektriğinin kesilmesi ve pamukların susuz bırakılmasıdır. Ben hem TEDAŞ Şube Müdürlüğü, hem de siyaset yaptım. Yapılan kesintiyi şiddetle kınıyorum. Milli servet olan pamuğun suyu kesilemez. Bu usulsüzlüktür. Tahsilat, bizim dönemde olduğu gibi sezon sonuna kalabilir. Bu konuda Sayın Vekillerimizi göreve çağırıyorum. Yasal olarak da EnerjiSA kesinti yapamaz. Lütfen EnerjiSA nın keyfiyetine izin vermeyin, çiftçinin sesi olun. Bakın arkadaşlar, sadece enerji kesilmiyor. Abonelere kaçak tutanağı tutuluyor. Ödenemeyen fatura daha da artarak, hiç ödenemez hale geliyor. Meclis’te 10 Milletvekili kardeşimin bir araya gelmesine çok mutlu oldum. Kendilerini kutluyorum. İyi bir birliktelik örneği gösterdiler. Hatay’ın buna ihtiyacı var. Ama özür dileyerek şunu belirtmek istiyorum… Bu bir araya gelme sadece sohbet için olmasın. Mesela çiftçinin şu enerji işini çözün lütfen. Bakın üstüne basa basa söylüyorum. Yazın ortasında EnerjiSA elektrik kesemez. Suçtur. Milli serveti yok edemez. Bunu görün ve lütfen çiftçiye sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın