Künefeyi hiç böyle yediniz mi?

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 80. yılına özel olarak düzenlenen lezzet festivalinde vatandaşlara gastronomi kenti Hatay’ın tescilli tatlısı künefe ikram edildi. 80 metre uzunluğunda Dünya’nın en uzun künefesi olma özelliğini taşıyan künefe şöleni Hataylılardan yoğun ilgi gördü.

Kutlu zaferin 80. yılına özel 80 metre uzunluğunda yapılan künefe, Atatürk Park’ında sergilendi. Kentle bütünleşmiş leziz tatlı künefenin ilk şerbetini Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş döktü.

“Hatay, dünya döndükçe Türk yurdu olmaya devam edecek”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın anavatana katılışının yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinliklerin künefeyle taçlandırıldığını belirterek, “Her yıl bir metre uzatılan künefemiz bu yıl 80 metreye ulaştı. Rabb’im, dünya var oldukça bu coğrafyayı Türk yurdu olmaya devam ettirsin ve biz de burada huzurlu bir şekilde yaşamaya devam edelim. Bu temennimizin yerine gelebilmesi için yurdumuza ve şehrimize sahip çıkmamız lazım. Bu bağlamda hep birlikte şehrimize sahip çıkacağız. Hatay, dünya döndükçe Türk yurdu olmaya devam edecek” dedi.

900 kilo kadayıf, 600 kilo peynir, 220 kilo tereyağı ve fıstıkla hazırlanan dünyanın en uzun künefesinin ilk dilimini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş kendi eliyle vatandaşlara ikram etti.

Kutlamaların devamında ise sahne gösterileri ve konser etkinlikleri yer aldı.

Bir cevap yazın