Geleceğini İSTE!

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), üniversite tercihi yapacak öğrencilere yol göstermek ve danışmanlık vermek amacıyla üç gün sürecek olan “İSTE Tercih ve Tanıtım Günleri”ne start verdi.

“Başarıyı İSTE; Gelecek Teknolojide, Tercihim İSTE-Teknoversite” mottosuyla yola çıkan İSTE, Merkez Kampüs ile İskenderun Sahili’nde kurulan stantlarda tercih yapacak olan öğrencilere bölümlerini ve imkânlarını tanıtmanın yanısıra, öğrencilere doğru tercih yapmaları için de yardımcı olacak.

Tercih ve Tanıtım Günleri’nin açılışına katılan, aday öğrenciler ve velileri ile birebir sohbet edip değerlendirmelerde bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İnsanı yüceltecek, bilim ve teknoloji üreterek, İSTE’de kazandıkları yetkinlikleri ile Ülkemizin geleceğinde parlayan birer yıldız olarak topluma ve endüstrimize katma değer sağlayacak teknologlar, pırıl pırıl genç beyinler yetiştirmek vizyonu ile hareket ediyoruz. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Teknoversite’mizi tanıtmak için kolları sıvadık. Hem ilimizde hem çevre illerde hem de Türkiye çapında tanıtım ve danışmanlık faaliyetleri yapıyoruz, imkânlarımızı tanıtıyoruz. Bu yıl, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü ile Su Ürünleri Mühendisliği Bölümümüzü tercih eden ve yerleşen tüm öğrencilerimize burs veriyoruz. Ayrıca, bu yıl yemek bursu sayımızı da artırdık. Sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıntılar için adaylarımız stantlarımızı, Üniversitemizi ve web sayfamızı ziyaret edebilirler. Ayrıca, YÖK Atlas’a bakabilirler. Şunu da ifade etmek isterim ki; belki bizim tenis kortlarımız olmayabilir, biz öğrencilere tenis kortları veremeyebiliriz, ama biz işine odaklanan; eğitim-öğretim-araştırma ve teknoloji odaklı, girişimci ve yenilikçi uzman mezunları yetiştirmeyi hedefleyen bir Üniversiteyiz, biz öğrencilerimize ‘gelecek’ vaat ediyoruz, ‘kariyer’ vaat ediyoruz. İşin işine sevgi katıyoruz. Altyapımıza ve öğretim elemanlarımıza güveniyoruz. Yüksek hedefleri olan, birlikte başarmayı hedefleyen, kendisi gibi olmak ve kendini bulmak İSTE’yen tüm öğrencilerimizi, öğrenci dostu olarak tescillenen Üniversitemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YKS sınavı sonuçlarına göre ilk 10000’e giren aday öğrencilerin de Tercih ve Tanıtım Günleri’ne katılarak bilgi aldığı stantlarda öğretim elemanları, aday öğrencilere birinci ağızdan rehberlik, tanıtım ve danışmanlık yaparak, öğrenci topluluklarının yapmış olduğu projeler ile ERASMUS değişim programları ve Teknoloji Transferi Ofisi bünyesinde yapılan kuluçka faaliyetlerini tanıttı.

Bir cevap yazın