‘İş’te doğru adres

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), Danimarka Mülteci Konseyi(DRC) ve Doğu Akdeniz ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) işbirliğiyle düzenlenen  “İş Fuarı” yoğun ilgi gördü.

İş arayanlarla, işverenleri buluşturan fuara Hatay’da faaliyet veren 62 firma stand açarken, iki gün açık kalan fuarda firmalar iş başvuruları da kabul etti.

Hedef, tanıtım ve iş olanağı

İş fuarı organizasyonu hedeflerine değinen ABİGEM Direktörü İdil Siret Teoman, “Bizler var olan küçük, orta ve büyük ölçekli firmaların her zaman yanın da olmaya devam edeceğiz. Biz bu organizasyonu yaparken ekonomik krizde olan kobilerimize farklı tanıtım olanağı sağlamak aynı zamanda iş arayanlara da, ‘Bakın firmalarımız ekonomik krize rağmen kötü durumda değil. Yerel de aktif firmalarımız var’ diyebilmek ve iş başvurularına olanak sağlamak amacıyla yaptık. Organizasyonumuza göstermiş olduğunuz destekten ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

‘İşsizlikle mücadele ediyoruz’

Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz bu organizasyonu yaparken işsizlikle mücadele ederek hem Suriyeli misafirlere hem Türk işçilere destek olmaya çalışıyoruz. Burada firmalar hem kendilerini tanıttı, hem iş arayanlar bu firmalara iş başvurusunda bulunabildi” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın