Temiz deniz için, balıklar karaya vurdu!

İskenderun Belediyesi, doğaya bırakıldığında uzun süre kaybolmayan pet şişelerin hem geri dönüşüme kazandırılması, hem de temiz bir sahil şeridi için ‘Çevreci Balıklar Sahili Temizliyor Projesi’ni başlattı. İl Tarım Müdürlüğü ve Deniz Ticaret Odası’nın katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında sahil şeridine demirden yapılan balık figürlü geri dönüşüm kumbaraları yerleştirildi. Görünümün yanı sıra işlevsellikleriyle de dikkat çeken balıktan kumbaralar, ilk günden vatandaşın ilgisini çekti.

Atatürk Anıt Alanı’nda start alan ‘Çevreci Balıklar Sahili Temizliyor’ projesinin açılışına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve davetliler katıldı.

Pprojenin Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen ‘sıfır atık’ projesinin bir alt projesi olarak değerlendirildiğini söyleyen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, projenin plastik atıkların denizlere karışmasını engelleyeceğini söyledi. İlk etapta İskenderun, Samandağ, Arsuz ve Dörtyol ilçelerinde 7 adet demirden yapılan balık şeklinde plastik geri dönüşüm kumbarasının yerleştirildiğini vurgulayan Yönden, vatandaşlara plastikleri geri dönüşüm kumbaralarına atma çağrısında bulundu.

Yaz aylarında sahillerde kullanımı artan plastiklerin temizlenmesi, artıkların geri dönüşüme kazandırılması için herkese görev düştüğünü söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke ve temiz çevre bırakmanın herkesin ortak görevi olduğunu ifade etti.

Sahillerde yaşanan kirliliğin denizleri ve içerisinde yaşayan canlıları tehdit eden en büyük tehlikelerin başında geldiğini anlatan Başkan Tosyalı, konuyla ilgili vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ‘Çevreci Balıklar Sahili Temizliyor’ projesi ile sahile yerleştirilen balık şeklindeki geri dönüşüm kumbarasının açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

Bir cevap yazın