‘Arsuz’a acil hastane istiyoruz’

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz’da eksikliği ciddi anlamda hissedilen devlet hastanesinin biran önce yapılması konusunu bir kez daha TBMM gündemine taşıdı.  En yakın 30-35 km. uzaklıktaki İskenderun Devlet Hastanesi’nden yararlanan ve hızlı müdahale gereken olaylarda ölümle sonuçlanan pek çok vakanın yaşandığı Arsuz’un öncelikli ihtiyaçları arasında yeralan hastane konusunu daha önce de dile getirdiğini ve hastane yapılıncaya kadar da dile getirmeye devam edeceğini söyleyen Topal, “Vatandaşlarımız yolda ölüyorlar. Bu durum 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde kabul edilemez” dedi.

 Serkan Topal, TBMM Genel kurulunda şu ifadeleri kullandı; “Buradan Sayın Sağlık Bakanına ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Hatay ilimizin Defne ve Arsuz ilçelerinde hastane yok. Burada defalarca dile getirdim, Hükümet bu sözü yerine getirine kadar dile getirmeye devam edeceğim. Bakınız; Defne’de 150 bin,  Arsuz’da 100 bin; 250 bin nüfuslu iki ilçede hâlâ hastane yok. Bu, 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde kabul edilemez. Vatandaşlarımız başka ilçelere gittikleri zaman yolda ölüyorlar.

Buradan bir kez daha Hükümete, Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Sağlık Bakanına sesleniyorum: Arsuz ve Defne’ye acilen hastane yapılması gerekiyor. Hatay milletvekillerine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Defne ve Arsuz’a, acil hastane bekliyoruz.”

Bir cevap yazın