DSİ, Hatay projelerini inceledi

DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet ve beraberindeki heyet Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü’nce Hatay’da yapımı planlanan ve devam eden bazı projelerde inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Mustafa Kemal Paşa Göleti 920 dekar araziyi suya kavuşturacak

Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan Mustafa Kemal Paşa Göleti’nde gövde inşaatının ve regülatör yapısının yapılacağı yerlerde inceleme yapan Sarımehmet, “3.366.860 TL İhale bedeli olan proje kapsamında; homojen toprak dolgu tipindeki göletin gövde altı sıyırma kazıları, derivasyon-dipsavak beton kaplı cebri boru yapısı, gövde dolguları, enjeksiyon imalatları, dolusavak sıyırma kazıları, dolusavak yapısı, dipsavak yapısı (vana odası imalatları), enerji nakil hattı (ENH), kret ulaşım yolu ve vana odası ulaşım yolu yapılacaktır. Proje ile 920 dekarlık tarım arazisi sulanacaktır” dedi.

Büyük Karaçay Barajı ikmal inşaatı hızlanıyor

Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipindeki Büyükkaraçay Barajı ile 35 bin 540 dekar alanda tarımsal sulama, 123 000 m³/gün’lük içme suyu ve yılda 15,00 Gw enerji üretimi sağlanacağını ifade eden Bölge Müdürü Abdul Kasım Sarımehmet, “Baraj bu faydalarının yanı sıra taşkın kontrol amacına da hizmet edecektir. Proje kapsamında bugüne kadar; Baraj gövdesi, önyüz betonu, parapet betonu, plinth betonu, dolusavak, dolusavak köprüsü ve deşarj kanalı imalatları, su alma yapısı, dipsavak tüneli içerisi mekanik aksam montajı dahil tamamlanmıştır. Ayrıca, Samandağ’a bağlı Çamlıyayla – Büyükoba relekasyon yolu ile Yeniköy – Seldiren relekasyon yolu imalatları da tamamlanmıştır. Kaçan deresinde 3 adet ıslah sekisi yapılmıştır. Seldiren – Yeniköy bağlantısını sağlayacak ilave köprü ve Çamlıyayla – Büyükoba rölekasyon yolu Km:4+550 de yapılacak projeli köprülerinin prekast elemanları yerleştirilmiş olup, tabliye betonu dökülmektedir” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın