İstanbul’daki demokrasi mücadelesinin kahramanı Hatay’da

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarının mimarlarından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konferansa katılmak üzere Hatay’a geldi. CHP Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal ile CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün tarafından Hatay Havalimanı’nda karşılanan Kaftancıoğlu, CHP İl teşkilatında partililerle buluştuktan sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş ile CHP Milletvekilleriyle İstanbul seçimlerini değerlendiren Kaftancıoğlu, daha sonra katıldığı bir tv programında da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çok yoğun bir programla Hatay’da olduğunu ve ilk fırsatta daha geniş bir programla Hatay’a geleceğini vurgulayan Canan Kaftancıoğlu, İstanbul seçimleri ile ilgili şunları söyledi; “Keyifli bir yerel seçim süreci geçirdik. Hem 31 Martta, hem de 23 Haziranda…Yorulduk ancak bu yorgunluğun böyle bir başarıyla geçeceğine inandık ve tüm Türkiye’ye umut olan bir seçim sürecini yaşadık ve sandıktan demokrasiyi çıkardık. CHP İl başkanı olduğum ilk günden itibaren hedef koydum. Bu yarışa gireceksem eğer hedefim ve hayalim olmalıydı. Kongredeki ilk açıklamam da ‘İstanbul’u saraydan alıp, halka vereceğiz’ demiştim. İnanmışlık sayesinde üzerine çalışmayı da ekleyerek, birileri için değil ilkeler için mücadele edince başarıya ulaştık. Başarıyı hem de iki kez yaşadık. Çok da iyi oldu” dedi.

Canan Kaftancıoğlu, bugün saat 18.00’de Samandağ Sanat Merkezinde CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün’ün moderatörlüğünü yapacağı ‘Türkiye’de siyasi gelişmeler ve seçimin etkileri’ konulu panelde CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ile birlikte konuşmacı olarak yeralacak.

Bir cevap yazın