Festivalin kültürel güzelliği

5 Temmuz İskenderun’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 81’nci yıldönümü kapsamında hazırlanan 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali renkli görüntülerle devam ediyor. 

5-7 Temmuz tarihleri arasında sanat, kültür ve spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olan İskenderun’da, Başkan Fatih Tosyalı ilçe protokolü ile birlikte iskelede düzenlenen kitap fuarının açılışını gerçekleştirdikten sonra, ilçe esnafının açtığı standları ziyaret etti.

İskenderun Kaymakam Vekili ve Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Alb. Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İSTE Rektörü Turgay Dereli ve beraberindeki heyetle iskelede yürüyen Başkan Tosyalı, esnafa hayırlı-işler bol kazançlar diledi.

Kültürlerin kaynaşmasına da vesile olan festival etkinlikleri kapsamında, Başkan Tosyalı, Deniz Müzesi karşısında kurulan Yörük Çadırını ziyaret ettikten sonra, davetlisi olarak ilçeye gelen Gürcistan Halk Dansları Akhali Taoba ekibini makamında konuk etti. Festival kutlamalarına renk katacak olan ekibe İskenderun Körfez Rüzgarı Halk Dansları Koordinatörü Hakan Şahan da eşlik ederken, Başkan Tosyalı davetlerini kırmayan Gürcistan Halk Dansları topluluğuna teşekkür etti.

Bir cevap yazın