Vali Doğan’dan Samandağ ve Arsuz’a bir müjde daha

Hatay Valisi Rahmi Doğan, yapım çalışmaları hızla devam eden Arsuz – Samandağ yolunu turizm yolu olarak planladıklarını belirtirken, güzergah üzerinde belirledikleri 4 lokasyondan birini karavan merkezi yapmayı planladıklarını söyledi.

Samandağ’da düzenlediği “Muhtarlarla Buluşma” toplantısında açıklama yapan Vali Doğan, yol üzerinde ayrıca caretta carettaların bulunduğu özel bir alan olduğunu ve bu alandaki doğal yaşama zarar vermeden çalışmaların hızla devam ettiğini belirtirken, Arsuz – Samandağ yolunda 3 milyon m3 toprak işi olduğunu ifade etti.

Vali Doğan,  ‘7/24 saat süren yoğun yol yapım çalışması devam etmekte. Yolun %45’ini bitirmiş durumdayız. 64 tane menfez ve 2 büyük köprü yapıyoruz. 3 milyon m3 toprak işimiz var. Dün Arsuz’daydım. Arsuz gerçekten tam bir tatil beldesi olmuş. Gelirken bu yol üzerinde çok güzel koylar olduğunu gördük. Bu yol güzergahında 4 adet lokasyon belirledik. Bu lokasyonlardan bir tanesinde de karavan merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu yolu planlarken tamamen turizm yolu olarak planladık. Tabiat ve çevre bizim için çok değerli. Yol çalışmalarımızı tamamen doğal yaşamı göz önünde tutarak yapıyoruz. Yol üzerinde caretta carettaların  bulunduğu özel bir alan var. Buradaki yol yapımı çalışmalarında onlara zarar vermeyecek şekilde, doğal yaşamlarının etkilenmemesi için hassas bir şekilde planladık. Samandağ’da çok güzel tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. 188 Km’lik sahil bandımızı karış karış işleyerek nasıl halkımızın hizmetine açabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yolun maliyeti 80 Milyon TL. Bu kriz döneminde büyük bir yatırım yaptığımızı ifade etmek isterim. Destek ve gayretlerimiz devam edecektir“ dedi

Bir cevap yazın