İskenderun, denizle buluştu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93. Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun’da düzenlenen deniz sporları müsabakaları mavi sularda görsel bir şölen oluşturdu.

Açıktan kıyıya doğru bir tekneden başlayan açık su yüzme yarışlarında kulaç atan sporcular adeta ‘suların hakimiyiz’ mesajı verdi. Etkinlikte ayrıca, Kaymakam Yönden’in elinden balık ekmek almak için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

İskenderun’a denizden baktılar

Kaymakam Yönden ve eşi Dr. Ayşenur Yönden, İskenderun Şehir İskelesi’nde hazır bulunan Sahil Güvenlik Botunu ziyaret edip, mavi vatanın gururu sahil güvenlik botu hakkında askeri mürettebattan bilgi aldıktan sonra, kızlar ve erkekler kategorisinde gerçekleştirilen yüzme yarışı ve yağlı direkten bayrak alma yarışının startını verdi.

Oldukça renkli ve eğlenceli geçen müsabakalar sonucunda Kaymakam İskender Yönden, Eşi Dr. Ayşenur Yönden ve diğer protokol üyeleri dereceye giren gençlere madalyalarını takdim etti.

“Balık ekmek keyifle yendi”

Kaymakam Yönden, daha sonra sporculara ve vatandaşlara balık ekmek ikramında bulundu.

Balık ekmek dağıtım standına geçen Kaymakam Yönden’in, kendi elleriyle balık ekmek dağıtması vatandaşlar tarafından takdir topladı.

Bir cevap yazın