İskenderunlu dahi doktor adayı 1 Milyon’u haketti

Murat Yıldırım’ın sunduğu ATV’nin bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster’de 1.000.000 TL değerindeki soruyu görmeye hak kazanan İskenderunlu Arda Ayten, milyonları ekrana kitledi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi 4. sınıf Öğrencisi olan 19 yaşındaki Arda Ayten, yarışmasında 1 milyonluk soruyu görerek büyük başarı elde etti. 12.soruyu görmeye hak kazanan yarışmacının heyecanı ekranlara da yansıdı. Arda’nın dört gözle beklediği 1 milyonluk soru ise yarışmanın süresinin bitmesi dolayısıyla bu hafta yayınlanacak olan yeni bölüme kaldı.

Türkiye’nin gündemine oturan, başarısı ve hayat hikayesi kadar kitaplara olan ilgisi ile de herkesin dikkatini çeken İskenderunlu Arda Ayten, 4 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığını, babasının bu yaşına kadar kendisini hiçbir şekilde arayıp sormadığını kaydetti.

Hayatındaki en büyük hobisinin ise kitap okumak olduğunu belirterek, son bir yıl içinde 125 kitap okuduğunu belirten Ayten, “Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum. Yarışmadan kazacağım para ile daha fazla kitap alacağım” sözleri ise duygulandırdı.

15 bin TL’lik soruya kadar doğru yanıt veren, 15 bin TL’nin ardından da Kaşgâr şehri nerede? Kült kelimesinin Latince kökeninin anlamı, Ereğli belediye eski başkanı Halil Posbıyık, hangi hayvan karbonu elmasa çevirebilecek güçteki basınca dayanır ve Heredotos’a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilindeki Bekos yani ekmek dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir? sorularını da kayıpsız geçen Arda Ayten, annesi ile yaşadığını belirtirken, çok fazla masrafı olmadığını ve en çok kitaplara masraf yaptığını anlattı.

Doktor olan teyzesinin kendisine yardım ettiğini söyleyen zeki yarışmacı, 4 tane kitap yazdığını ve en büyük hayalinin ise okudukları kitapları kendi dillerinde de okumak olduğunu ifade etti.

Murat Yıldırım’ın sunduğu yarışmada 250 bin TL değerindeki soru “Herodotos’a göre Mısırlılar, ilk insanları araştırdıkları deneydeki çocuklar kimlerin dilinde ‘betoks’ yani ‘ekmek’ dedikleri için ilk insanları onlar olarak kabul etmişlerdir?” oldu. Sorunun şıklarında ise “Frigyalılar, Hititler, Sümerler, Lidyalılar” yer aldı. Hiç fikri olmamasına rağmen risk alarak soruya cevap veren ve 250 bin lira kazanan Arda Ayten’in yarıştığı programın devamının yayınlanacağı yeni bölümü heyecanla bekleniyor.

Bir cevap yazın