Arsuz, ARSUZfest ile coştu

Arsuzlulara gündüz adrenalin – coşku, gece ise eğlence dolu saatler yaşatan 3. Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali(ARSUZFEST)’nin ikinci gününde tüm kulüplerin katılımıyla düzenlenen kortej geçişi ilçe merkezini canlandırdı.

Motorkros ve off-road gösterilerinin izleyenlere heyecan dolu saatler yaşattığı festivalde gündüz doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tüplü ve serbest dalış, off-road gösterileri, motokros gösterileri, yelken ve su sporları, bisiklet turu, kano yarışları gibi pek çok etkinlikle coşku dolu anlar yaşarken, akşam da Yüksek Sadakat konseriyle katılımcılar müzik ziyafeti yaşadı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in ev sahipliğinde düzenlenen festivale Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve eşi, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, siyasi parti temsilcileri, işadamları, Türkiye’nin her bölgesinden sporcular, Arsuzlu ve çevre ilçelerden çok sayıda  vatandaş katıldı.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven’in motokros ve off-road yaparak renk kattığı festivalde, Arsuz Nehri’nde düzenlenen kano yarışı da renkli görüntülere sahne oldu.

Arsuz’un “Doğu Akdeniz’in incisi ve medeniyetler şehri” olduğunu belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Arsuz’un bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak için bu festivali 3 yıldır düzenliyoruz. Burada bulunan 12 branştaki sporlar bütün yıl Arsuz’da eğitim veriyorlar. Arsuz ilçemiz doğa yürüyüşü için birbirinden güzel parkurlar, yamaç paraşütü sahaları, dalış okulları, bisikletçilerin, fotoğrafçıların ve motorcuların uğrak yeri. Bugün Kayısı Festivali ile  ile birlikte ArsuzFest, önümüzdeki ay da yıldızlar geçidi olacak festivalimiz sizleri bekliyor” dedi.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de ilçenin önemli bir turistik merkez, olduğunu ifade ederek, “Arsuz’un önemi, şimdiye kadar çok fazla kavranmamış, tanınmamıştı. Hak ettiği yerde olmadığını hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız Arsuz’un hak ettiği yerlere gelmesi ve daha çok tanınması adına olacaktır. Özellikle kaymakamlığımız ile birlikte çalışarak, birlikte hareket ederek Arsuz’a her türlü etkinliği getirmeye çalışıyoruz. Bu etkinlikleri arttırarak ve sizlerin de düşüncelerinizi, fikirlerinizi, projelerinizi bize sunduğunuzda daha önemli başarılar elde edeceğiz. Bundan sonraki dönemde de gittikçe daha kapsamlı etkinliklerle ilçemizi tanıtmaya çalışacağız” dedi.

Bir cevap yazın