‘Hatay’a hizmet siyaset üstü bir konu’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 2020-2024 Stratejik Plan Çalıştayı’nın ikinci oturumunda, çalıştayın Hatay’ın gelecek vizyonunu yansıtacağını ifade etti.
Antakya Ottoman Palace Otel’de tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, Başkan Savaş stratejik plandaki projelere destek verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Şehrimizin geleceğine katkı sunacak projelerin ortak akılla belirlenmesi için herkese çağrı yapan Başkan Savaş, “Burada yer alan projeler şehrimizin geleceği için önemli. Siyasi olarak farklı noktalarda olsak bile bu konu siyaset üstü. Şehrimizin geleceğine ışık tutacak projelerin adını hep birlikte koyalım. Önümüzdeki 5 yılda önceliğimiz Hatay olmalı” diyerek çalıştayda yer alan tüm katılımcılardan Hatay’ın gelişimi için çaba göstermelerini istedi. 

EXPO ve gastronomi şehri unvanının Hatay’a ekonomik olarak katkı sağlamaya başladığının altını çizen HBB Başkanı Savaş, “EXPO 2021’i ve gastronomi şehri unvanını kazanmamızla birlikte iyi bir ivme yakaladık. Turizm gelirlerindeki rakamlar bunu gösteriyor. İki sene önceki otel doluluk oranlarıyla şimdikiler arasında büyük fark var. EXPO ve gastronomiyi birleştirdiğimiz zaman Hatay’ın her noktası kazanacak. Umarım HADO konusunda da aynı güzellikleri yaşarız. Sayın Valimiz bu konuda bize destek oluyor. Arsuz Madenli’de baktığımız yerler var ancak bu süreç 6 aydan önce tamamlanamaz gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Geliştirdikleri projeler ile kırsaldan kente göçün önüne geçmek istediklerini ve kırsal bölgelerde yaşayan genç nüfusun iş sahibi olmalarını amaçladıklarını da ifade eden Lütfü Savaş, “İlçelerimizde kooperatifler kuracağız. Kooperatifler aracılığıyla üreticimize destek olacağız. Bizim ihtiyacımız olan yegâne şey birlik olmak. Bunu başardığımız zaman çok daha iyi şeyler tesis edebiliriz” diyerek çalıştayın Hatay’a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın