Bahriyelilerin aileleri cep telefonlarına sarıldı!

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda silah altına alınan 2019/3B Tertipli Bedelli Erler yemin etti. Türk bayrakları ve silahlara el basarak yemin eden erlerin resmi geçit törenini kayda almak için adeta birbirleriyle yarışan aileler, tören sonrası çocuklarına sarılarak duygusal anlar yaşadı.

Yemin törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Güney Deniz Saha Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Deniz Er eğitim alay komutanı Albay Dz.P.Alb.İbrahim Özdoğan acemi erler ve aileleri katıldı.

Mehmetçiklerin yaşadığı kıvanç ve mutluluğu paylaşan Kaymakam Yönden; Kutsal vazife olan vatani görevin yerine getirilmesi yolunda acemilik eğitimini tamamlayarak yemin töreni eşliğinde usta askerliğe yükselen bahriyeli erlere üstlendikleri yüce görevde başarılar dileyerek, hayırlı tezkereler temenni etti.

Yemin töreninde erler ve aileleri ile bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Vatanımızın yılmaz bekçileri ve ordumuzun kahraman neferleri düzenlenen törende yemin etti. Güzel vatanımızın birçok bölgesinde omuz omuza görev yapacak olan evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın