3 yılda başarıya giden en iyi hamle

Arsuz’da faaliyet gösteren Onur Satranç Spor Kulübü, her yaş grubu için satranç eğitimini daha kaliteli bir hale getirip, milli takıma sporcu yetiştirmek adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kulübün kuruluşunun 3’ncü yılında basın mensuplarıyla biraraya gelen Kulüp Başkanı Abdullah Onur Dağlı, kısa süreye 4 kupa ile Türkiye Şampiyonası, Hatay şampiyonası gibi birçok şampiyonadan da iyi dereceler sığdırdıklarını söyledi.

Hedeflerinin, Milli Takıma sporcu vermek olduğunu anlatan Dağlı, “Kulübümüz 28 Haziran 2016 yılında kuruldu. Kısa süre içerisinde 7 yaş kategorisinde 4 kupa, Türkiye şampiyonasında iyi bir performansla yarışan sporcumuz Yaprak Uğur Saygan 7 yaş kızlarda iyi bir derece aldı. 7 yaş erkeklerde genelde yarışan sporcumuz Efe Çeliker ilk katıldığı Türkiye şampiyonasında 11’de 6.5 puan alarak iyi bir sonuç aldı. 8 yaş genel kategorisinde Mahmut Eymen Türkoğlu Hatay 3’üncüsü oldu. 9 yaş kategorisinde Ege Kılıç 2 tane Hatay 3’üncülüğü, bir tane Mersin 2’nciliği, ayrıca 2017/2018 yılında Kahramanmaraş’taki madalya turnuvasında madalya ve para ödülü kazandı. 2016/2017/2018 yılları arasında 12 yaşta yarışan Romert Payaslı 2 defa Hatay 2’nciliği ayrıca diğer turnuvalarda da başarılı sonuçlar elde etti. Bilindiği gibi satranç çocuklarda görsel zekayı geliştirme, matematiksel hesaplamayı yapma, ileriyi düşünme, plan kurma ve odaklanmayı arttırıp geliştirmeye yardımcı olan bir spor dalıdır. 7’den 77’ye herkesin oynayabileceği bir spor olan satranç, karşı rakibi profesyonel olarak görüp dostluk çerçevesinde gerçekleştirilen bir zeka yarışması olarak da bilinir. Kulüp olarak hedefimiz, milli takıma oyuncu çıkartmak. Ayrıca turnuvalarda başarılı sonuçlar alarak çocukları iyi bir yerlere getirmek. Çocukların satranca olan ilgisini artırmak ve okul derslerini geliştirecek bir eğitim vermek” dedi.

Bir cevap yazın