“Farm The Cıty” Projesiyle Arsuz daha yeşil

Arsuz Kaymakamlığı tarafından, çevresel farkındalık yaratmak ve daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla yürütülmekte olan Erasmus+ programı “Farm the City “ projesi kapsamında Arsuz Hükümet Konağı Bahçesinde sebze- fide dikim etkinliği yapıldı.

Kurum müdürleri ve proje koordinatörlerinin de katılımıyla “Farm The City” projesi kapsamında oluşturulan alanda ilk fideyi Kaymakam Musa Sarı, kızıyla birlikte dikti. Ektikleri fidelere can suyu da veren Kaymakam Sarı, Malta, Romanya ve Türkiye olmak üzere 3 ülkenin yereldeki paydaş kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürüttüğü uluslararası projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaymakamlık Proje Koordinatörleri Kübra Yıldız ve Nilgün Savaş da fideleri toprakla buluştururken, “Farm the City“ Projesi hakkında şu bilgileri verdi; “Projenin genel amacı; kentlerimizi daha yaşanılabilir bir hale getirmek, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yeşil bir dünyanın önemini kavratmak ve sürdürülebilir tarımsal faaliyetler gerçekleştirmektir. Bu kapsamda çevre ve tarımsal faaliyet bilinci oluşturmak amaçlı bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve gerek okullarda, gerek ilçenin belirlenen kısımlarında botanik bahçeler / balkonlar oluşturulacak, bir dizi faaliyetler yürütülecektir. Faaliyetlerimiz arasında kurum personellerinin; kentlerin yeşillenmesi ve kentsel tarım faaliyetlerinin yaygınlaşması amacıyla bilinçlendirilmesi için uygulama yapılması da bulunmaktadır. Bugünkü fide dikim etkinliğimiz de bu projemizin bir parçasıdır.”

Bir cevap yazın