Obeziteye hodri meydan!

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, toplumu obeziteden korumak ve vatandaşlara sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla düzenledikleri bilgilendirme seminerini bu kez İskenderun Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri için verdi.

‘Obezite ve Sağlıklı Beslenme’ konulu seminer veren İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Tuba Bilgin, kursiyerlere ‘Obezite nedir? Nedenleri nelerdir? Tedavisi şekli nasıl uygulanmalıdır?’ şeklinde bilgilendirmelerde bulunarak, sağlıklı yaşam için altın kurallar verdi.

Kursiyerlerin beden kitle indeksini ölçerek, obezite riski taşıyan kursiyerleri de diyetisyene yönlendiren Tuba Bilgin, “Günümüzde hazır yiyecek tüketimi hızla yaygınlaşıyor ve artıyor. Bunun sonucunda da hazır gıdalarda bulunan koruyucu maddeler vücuda zarar veriyor. Mümkün olduğu kadar taze gıdalarla beslenmek gerek. Bu tarz hazır beslenme, tek bir kişiye zarar vermiyor. İnsan genleri bile zamanla değişim gösterdiğinden, vücut bir yerde kilo alımına başlıyor ve obezite ile birlikte birçok hastalık gün yüzüne çıkmış oluyor. Verdiğimiz eğitimlerle amacımız; herkesin beslenmesine dikkat etmesini sağlayarak, obezitenin önüne geçmektir” dedi.

Bir cevap yazın