Şerif Tosyalı, Türkiye – Japonya işbirliğini daha da güçlendirdi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı ve Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, DEİK’in düzenlediği Türkiye-Japonya Afrika’da İş Birliği ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı’na damga vurdu.

Japon Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Sorumlusu Masayuki Tanimoto, DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Fatih Volkan Kazova, Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki olmak üzere çok sayıda Türk ve Japon işdamını buluşturan toplantıda yaptığı sunumla dikkat çeken Tosyalı, tarihsel ilişkiler göz önüne alındığında Türkiye-Japonya iş birliğinin her zaman büyümeye devam edeceğini söyledi.

Dünyanın ticaret savaşlarına tanık ettiğini belirten genç işadamı Tosyalı,  “Bu ekonomik konjonktür sırasında Türk-Japon dostluğu tesadüf değildir. Biz her zaman yan yana olduk.” dedi.

Türkiye-Japonya İş Konseyi olarak, iki ülke arasındaki ekonomik ve yatırım ilişkilerini teşvik ettiklerini ve özellikle Afrika bölgesinde güçlü ortaklıklar kurmaya devam etmek için büyük motivasyona sahip olduklarını aktaran Tosyalı, “Türkiye ve Japonya’nın, Afrika’da öne çıkan yatırımları var. Türkiye’nin 2018’de en az 6,5 milyar dolar yatırımı varken, Japonya’nın en az 10 milyar dolarlık yatırımı var. Japonya, Asya-Afrika Büyüme Koridoru ile ortaklıklar kurma konusundaki istekliliğini göstermektedir. Biz de Türk iş insanları olarak, Afrika’daki bilişim teknolojileri, enerji, altyapı, inşaat ve otomotiv endüstrisi gibi sektörlerin cazip fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Afrika’daki potansiyelin, bizim için sayıların ötesinde olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Japonya’da halkla ilişkiler faaliyetleri yapmalıyız”
Şerif Tosyalı, Türkiye-Japonya İş Konseyi olarak belirledikleri hedefleri şöyle sıraladı:  “Her şeyden önce, Afrika bölgesinde Japonya ile ortaklığın artırılması amacıyla kolaylaştırıcı düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Her iki ülkenin turizm bilincini karşılıklı olarak artırmalı ve iki ülke vatandaşları arasında ortak kültürü teşvik etmeliyiz. Ortak yatırımlarda kullanmak amacıyla Japon finansal fonları, Türkiye’ye çekmeye yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Japonya’nın yüksek teknolojisinin Türkiye’ye aktarılması için üst düzey toplantılar düzenlemeliyiz. İki taraflı ticaret ve turizm ilişkilerini güçlendirmek için Japonya’da halkla ilişkiler faaliyetleri yapmalıyız” şeklinde konuştu.

İstanbul’da JBIC temsilcilik ofisi açılacak
Japon Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölge Sorumlusu Masayuki Tanimoto da iki ülke için tarihi bir toplantıda bulunduklarını, bu toplantının stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. JPIC olarak 17. temsilcilik ofisini İstanbul’da açmayı planladıklarını anlatan Tanimato, 2019 yılının Japonya’da ‘Türkiye Yılı’ ilan edildiğini söyledi.

Bir cevap yazın