Körfezde kılavuzluk hizmetlerine ihtiyatı tedbir kararı

İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi, 1998 yılında DEKAŞ-Med Marine arasında imzalanan sözleşmeye istinaden, İskenderun Körfezi’nde fiili olarak Kılavuzluk Hizmeti veren ANKAŞ’ın işlemlerini durdurarak, ihtiyatı tedbir kararı verdi.

İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi, 1998 yılında DEKAŞ-Med Marine arasında imzalanan sözleşmeye istinaden, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden aldığı izin çerçevesinde İskenderun Körfezi’nde fiili olarak Kılavuzluk Hizmeti veren Anadolu Kılavuzluk A.Ş’nin (ANKAŞ) işlemlerini durdurarak, ihtiyatı tedbir kararı verdi.

Med Marine Kılavuzluk ve Römorkör Hizmetleri A.Ş.’nin, Anadolu Kılavuzluk A.Ş. ile Deniz Kılavuzluk A.Ş. (DEKAŞ) aleyhine 13 Haziran 2019 tarihinde İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açtığı dava sonucunda, İskenderun Körfezi’nde fiili olarak kılavuzluk hizmeti veren ANKAŞ’ın hizmetinin ihtiyatı tedbir kararı çerçevesinde durdurulmasına, 1998 yılında beri İskenderun Körfezi’nde kılavuzluk hizmeti veren DEKAŞ-Med Marine Konsorsiyumu’nun aynen eskisi gibi devam etmesine karar verdi.

Öete yandan İskenderun Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği tedbir kararının, DEKAŞ, ANKAŞ, İskenderun Liman Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’ne müzekkere yazılmasına kararlaştırırken, İskenderun Liman Başkanlığı’na bildirilen üst yazıda ise fiili işlemin Tedbir Kararı çerçevesinde yapılmasını istedi.

Bir cevap yazın