Denizdeki sinsi tehlikeye Hatay’da dikkat çekilecek!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), yaz mevsimi dolayısıyla boğulma tehlikelerine dikkat çekmek ve Rip akıntısı hattında farkındalık oluşturmak amacıyla üç üniversitenin katkısıyla Hatay’da Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Ulusal Çalıştayı gerçekleştirecek.

AFAD koordinasyonunda, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bezimalem Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla 01 Temmuz 2019 tarihinde Hatay’da yapılacak olan çalıştayda, rip akıntısında tehlikeye neden olan sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak ayrıca ilgili kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine katkı sunacak. İlki istanbul’da düzenlenen Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Ulusal Çalıştayı, Hatay’ın ardından en çok boğulmaların yaşandığı Sinap ilinde de gerçekleşecek.

Boğulma tehlikelerine hazırlık ve müdahaleye dair iyi uygulama örneklerinin de anlatılacağı çalıştay kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşların da konuya ilişkin çalışma yapan tüm paydaşların katılımına açık olup; çalıştay ile ilgili detaylar, program ve başvuru formu www.ripcalistayi.afad.gov.tr adresinde yayınlandı.

Çalıştaya katılım sağlayacakların 22 Haziran 2019 tarihine kadar www.ripcalistayi.afad.gov.tr adresinden kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Bir cevap yazın