Huzurun bekçileri, 180 yıldır görevde!

Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ve beraberindeki heyet, Jandarma Teşkilatı’nın 180’inci Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, halkın huzur ve güvenliğini sağlayan Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 180. yıl dönümünü kutlayan Vali Doğan, görevi başında şehit olan teşkilat mensuplarına Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğinde bulundu.

Jandarma Teşkilatı’nın hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, her şart altında zor bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Vali Doğan, “Devletin yeniden yapılandığı birtakım reformların yapıldığı bir dönemde Jandarma teşkilatının da kurulmuş olması önemli. 180 yıl çok ciddi bir tecrübe demek, 180 yıllık Jandarma Teşkilatı bu topraklarda devletini, milletini huzur içinde yaşatmak için her türlü tedbiri alan, yaz kış demeden fedakârca çalışan bir teşkilatımızdır. Ben bütün teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum. Aileleriyle, sevdikleriyle birlikte nice yıllar diliyorum. Jandarma Teşkilatı asayiş göreviyle birlikte terörle mücadelede de önemli görevler ifa etmiş, bu uğurda çok da şehit vermiştir. Tecrübe anlamında diğer ülkelerle kıyaslandığında Jandarma Teşkilatımızın 180 yıllık birikimi ve elde ettiği başarılar gerçekten takdire şayandır” dedi.

İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel ise Jandarma teşkilatının, ilk düzenli ordunun kuruluşundan itibaren Türk Ordusunun bir parçası olarak, Osmanlı’dan bu yana ise sadece isim değişiklikleriyle devam eden ve güvenlik konusunda daima başrolü üstlenen bir Teşkilat olduğunu belirterek, “Jandarma Teşkilatı olarak, kırsal alanda ve şehir merkezlerinde polisle birlikte ortak hareket etmiş bundan sonra da halkımızın can ve mal güvenliği için, Devletimizin huzuru için canla başla, mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kırgel, ayrıca Vali Doğan’a kabulünden dolayı Teşkilatı, görev arkadaşları ve şahsı adına teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bir cevap yazın