Yönder Çifti, muhtarları ağırladı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 2019 Mahalli İdareler Seçiminde halkın takdiriyle seçimi kazanan mahalle muhtarlarını akşam yemeğinde ağırladı.

Kaymakamlık konutunda düzenlenen yemekte, yerel yönetimin en önemli dinamikleri olan muhtarlara verdikleri değeri bir kez daha gözler önüne seren Kaymakam Yönden ve Eşi Dr. Ayşenur Yönden, örnek ev sahiplikleriyle dikkat çekti.

Muhtarları yerel yönetim sürecinde hizmet paydaşı olarak gördüğünü ifade eden Kaymakam İskender Yönden, “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasisinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumundadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu anda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğüdür. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle, muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Muhtarlar ile gönül sofrasında buluşan Yönden Ailesi, yemek sonrası muhtarlara kişiye özel hazırlanmış kalem hediye etti.

Bir cevap yazın