Hem vefa, hem Edebiyat gecesi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Hatay Şair ve Yazarlar Derneği tarafından şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler için düzenlenen vefa gecesine katıldı.

Türk Edebiyat dünyasının duayenlerinden, 83 yaşındaki Yavuz Bülent Bakiler için düzenlenen   ‘Cihanı Dirilten Turan Cemresi’ konferansını dinleyen Vali Doğan, program sonunda ünlü şaire teşekkür plaketi takdim etti.

Antakya Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve şiir severler katıldı.

Şair ve yazar Bakiler’in hayatından önemli kesitlerin anlatıldığı slayt gösterisinin ve sevilen şiirlerinin okunmasının ardından, duygu dolu bir konuşma yapan Bakiler, Türkçe’nin doğru kullanımının kitap okuyanların sayısının artırılmasıyla sağlanabileceğinin altını çizdi.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin de okuyarak yükseleceğini vurgulayan Bakiler, “Türkçe bizim varlık sebebimizdir. Türkçe olmasa bizim millet olarak ayakta kalmamız mümkün değildir. Batılılar veya bizim içerideki ve dışarıdaki düşmanlarımız Türkçe’nin büyük önem arz ettiğini bildiği için ülkemizi bir çıkmaz sokağa iteklemek için çok ciddi gayret içerisindedirler” şeklinde konuştu.

Şair Bakiler, ayrıca programa katılma nezaketi ve Hatay’da kendisine gösterilen yakın ilgi dolayısıyla Vali Doğan’a teşekkür etti.

Bir cevap yazın