Hatay’a gel İzlanda!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu lideri Türkiye A Milli Takımı’nın konuk olduğu İzlanda karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetin ardından, gözler Türkiye’de oynanacak rövanş karşılaşması için Hatay’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye – İzlanda maçının bitme aşamasına gelen 25 bin kişilik yeni Hatay Stadyumu’nda oynanabileceği şeklindeki açıklaması Hataylıları ilk defa bir A Milli maça ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı heyecanlandırdı.

Hatay’da Milli Takım heyecanı

Moldova maçını Eskişehir Yeni Stadyumu’nda,  Fransa maçını Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda  oynayan Türkiye A Milli Takımı, İzlanda maçı öncesi 7.9.2019 tarihinde Andorra, 11.10.2019’da da Arnavutluk’u  konuk edecek.  Bu iki karşılmaşma ile birlikte  14.11.2019 Perşembe günü saat: 20:00’de oynanacak olan Türkiye – İzlanda karşılaşmasının da oynanacağı stat için henüz net bir açıklama yapılmazken, Hataylılar yeni  stadın açılışını milli maçla yapmak için TFF’den resmi bir açıklama bekliyor.

HATAY’a Gel İzlanda!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye – İzlanda maçının Hatay’da oynanacağına yürekten inandığını belirterek, “HATAY’a Gel İzlanda, HATAY’a Gel… İzlanda maçını Hatay’da oynanacağının sözünü veren Cumhurbaşkanımızın bu sözünü yerine getirerek tüm Hatay’lı hemşerilerimizin gönlünü fethedeceğinden hiç şüphem yoktur” dedi.

Hatay Stadı, sporun merkezi olacak

İhalesi TOKİ tarafından 2016 Kasım ayında yapılan yeni Hatay Stadyumu, 25 bin seyirci kapasitesine sahip olacak. Stadyumun yanında olimpik öçülerde kapalı yüzme havuzu, çok amaçlı 5 bin kişilik spor salonu, futbol sahası, hentbol alanları, atletizm sahası ve tenis kortları yer alacak. Yeni Hatay Stadyumu’nun tribün altlarında antreman salonları da bulunacak ve bu salonlar amatör branşlarda hizmet verecek. Hatay Arena, tüm bu özellikleriyle Hatay’da sporun merkezi olacak.

Kendi enerjisini kendisi üretecek

1967 yılında kurulan ve halen Türkiye 2. liginde mücadele eden Hatayspor’un yeni stadyumu, otopark üzerine kurulan güneş paneli sistemi ile kendi enerji kaynağını kendi üretebilecek. 25 bin kapasiteli Yeni Hatay Stadyumu’nun olimpik stat şeklinde inşa edilmesi ve ihtiyaç duyulduğunda olimpik pistin tribüne dönüştürülmesi ile stadın kapasitesi 32 bin kişiye kadar çıkabilecek.

Bir cevap yazın