Teknouzay Bilim Şenliği’yle uzaya yolculuk!

Uzay bilimlerine ilgi duyan herkesi tek çatı altında buluşturan Tübitak 4007 Teknouzay Bilim Şenliği-2 Hatay’da kapılarını törenle açtı.

Hatay Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yürütülen, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nin destekleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü’nde gerçekleştirilen şenliğe; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Halil Alaybeyoğlu, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve gönüllü katılım gösterdi.

Her yaş grubundan katılımcının temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanmasını sağlayacak çok sayıda etkinlik, atölye, sergi, simülasyon, uzay küresi, yarışma, müzik dinletisi, bilimsel söyleşinin yanı sıra gökyüzü gözlemlerinden oluşan bilim şenliği, ilk gününde yoğun ilgi gördü.

“Bilimin ötesi yok!”

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Teknouzay Bilim Şenliği-2 ile her yaş grubundan katılımcının temel astronomi kavramları ve uzay teknolojisi konularında deneyim kazanarak bilimsel farkındalık oluşturulacağını belirterek,  “Bilim şenliğinin amacı; gençlerimize bilimi anlatmak, yolunu açmak, bilimi sevdirmektir. Çünkü bilimde ötesi yoktur. Bu memleketin geleceği yetişmiş kaliteli insanların omuzlarında olacaktır. Bilindiği gibi Türkiye’nin dört bir tarafında terör, savaş var, bizim güçlü olmamız, öğrencilerimizin, gençlerimizin eğitim kalitesinin fazla olması lazım” dedi.

İSTE Rektörü Türkay Dereli ise, bilim adına uçuk açan konuşmasında Türkiye’nin ilk ve tek TEKNOVERSİTESİ olarak teknoloji farkındalığının ve geliştirme çabalarının artması için yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, bilim şenliğinin günümüz için önemine değindi.

“Bilim, geniş kitlelere yayılacak”

Bilimsel merak ve farkındalığın artırılmasının amaçlandığı programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen HBB Başkanvekili Adnan Özkaya, bu ve bunun gibi projeler sayesinde bilim kültürü ve bilim iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yayıldığını belirterek, şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından atölyelerin bulunduğu stantların açılış kurdelesi kesildi. Atölyelerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Mustafa Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya ve açılışa katılan öğrenciler sergilenen robotlar hakkında bilgiler aldı. Hatay’da 2. kez gerçekleştirilen “Teknouzay Bilim Şenliği-2” 12 Haziran Çarşamba günü son bulacak.

Bir cevap yazın