Hatay’da Bayram güzelliği..

Millet ve Devlet buluşmasının en güzel örneklerinden birinin sergilendiği Hatay’da gelenekselleşen halkla bayramlaşma programı Hatay Valisi Rahmi Doğan başta olmak üzere il protokolü, farklı inanç ve kültürleri bir araya getirdi.

Antakya Atatürk Parkı’nda bayramlaşma törenine Vali Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, İsmet Tokdemir,  Lütfi Kaşıkçı, Serkan Topal, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin,  2’nci Hudut Alayı Komutanı  Piyade Albay  Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Üniversitesi Rektör Vekili  Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Vali Yardımcıları Erol Özkan, Tolga Polat, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli , Musevi Cemaati Temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Can Delüller, Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang,  Hatay Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Cem Çapar, Alevi Cemati Başkanı Nasrettin Eskiocak, İlçe Kaymakamları,  İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel , İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın,  İlçe Belediye Başkanları, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz,İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum il müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programında, Vali Doğan ve il protokolü vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak bayramın ülkemize, milletimize, kentimize sağlık, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Bayramlaşma programı, HBB tarafından hazırlanan ikramların sunulması ile devam etti.

Yüzyıllardır karşılıklı hoşgörü ve huzur ikliminde farklı inanç ve kültürlerin bayramlarını birlikte kutladığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği Hatay’da, bayramın toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleri olduğu bir kez daha yaşanarak, tüm dünyaya örnek gösterildi.

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni; günün anısına, il protokolü, inanç temsilcileri, STK, dernek ve oda başkanları, siyasi parti il temsilcilerinin Hatay’ın birlik ve beraberliğinin bir göstergesi olarak günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bir cevap yazın