Hatay’ın ambulans filosuna takviye

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İhale usulü alınan, 2019 Model 5 adet Ambulans Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Antakya, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan ve Dörtyol İlçelerinde bulunan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapacak 5 ambulans ile birlikte, il genelinde toplam ambulans sayısı 88’e yükseldi.


Hatay’da kullanılmak üzere tahsis edilen 5 adet ambulansın teslim törenine Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emin Güler, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Pekmezci, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Hambolat, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yamluha Coşkun, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı/ İl Ambulans Servisi Başhekim Vekili Dr. Oğuz Ekinci ile sağlık yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Hatay İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Devletimizin gelişen yeni Türkiye yolunda Sağlık Sistemine yapmış olduğu yatırımlar ve gelişmeler gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Şüphesiz bu yatırımlar arasında Hastane Öncesi Acil Sağlık Sistemi içerisinde gerek 112 Acil Sağlık ve gerekse UMKE olmak üzere yapılan yatırımlar bir hayli fazladır.  Bu yatırımlarla birlikte vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinde memnuniyetinin artığını görüyoruz.  İl genelinde Özel Sektöre ve Kamuya ait tüm ambulansların sevk ve koordinasyonu sağlayan Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesine, tahsisi yapılan Hem bu ambulansların ilimize tahsis edilmesinde hem de bugüne kadar ilimize sağlık alanında yapılan yatırımlarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, ambulansların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, ambulanslar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonların da görevli personellere teslim edildi.

Bir cevap yazın