Yolunuz açık olsun ‘Süper’ çocuklar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Süper Lig play –off maçı için bugün İstanbul yolculuğuna çıkacak olan Hataysporlu futbolcuları ve teknik kadroyu tesislerde ziyaret ederek, başarılar diledi. Takımımız bir bütün halinde birbirine kenetlendiğini ve zaferden başka bir şey düşünmediğini söyleyen Başkan Savaş, futbolculara seslenerek, “Şu anda herkes İlhan Palut ve sizleri konuşuyor. Sizlerle birlikte bir şehir kenetlendi, ve bir şehir sizinle! Yolunuz açık olsun çocuklar” diyerek, takıma hem moral verdi, hem de kazanacaklarına inandığını söyledi.

“Bu bir rüya değil”

Hatayspor’un Hatay’ın lokomotifi olacağını ve başarılarının piramit gibi yükseleceğini söyleyen Başkan Savaş, “Perşembe gecesi de inançlarınız doğrultusunda başarıyı elde edeceğinize ve Türk spor tarihine ve Hatayspor tarihine isimlerinizi altın harflerle yazdıracağınıza inanıyorum. Biz takımımızı seviyoruz ve başaracağınıza da inanıyoruz. Hatayspor’un başarılarından kıvanç duyuyoruz. Hatay ve Hatayspor adına gelmiş olduğumuz noktadan çok mutluyum. Bu gelişmeyi insanlarla paylaşsanız size rüya görüyorsunuz derlerdi. Şu anda Hatay’da futbolla ve sporla ilgilenen herkes, Hatayspor’un Süper Lig’e çıkmasını bekliyor. Türkiye’de sporla ilgilenen insanlar Hatayspor’u oynadığı oyundan dolayı kutluyor. Bu başarının mimarı hepimiziz. İnanmış olan herkesin bu başarıda payı var. Biz sadece önderlik yapıyoruz. Biz bu günleri bekliyorduk. Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama başardık. Maçta oyunu isimler değil takım olmayı başarabilenler oynuyor.  Rakibimiz kâğıt üstünde favori olabilir, ama sahada biz favoriyiz. Bu konuyu inanarak söylüyorum. Ben inanmadığım şeyi söylemem. Ligde yediğimiz goller olmasaydı Süper Lig’e direkt çıkmıştık. Ama kaderin cilvesi bize play off oynattı. Şimdi İstanbul’da ev sahibi değiliz ama maçı kazanacağız. Son maçımızı da biz hak etmiştik. Finalde de maçı alacağız. Perşembe günü herkesi final maçı için Başakşehir Stadı’na bekliyoruz” dedi.” dedi.

İstanbul’da yaşayan Hataylılar’a çağrı

İstanbul’da yaşayan Hataylı hemşehrilerine de mesaj gönderen Başkan Savaş, “Hepsini maça bekliyoruz ama misafir edecek yerimiz olmayabilir. Orayı bir karnaval havasına çevirmelerini istiyoruz” dedi.

Başkan Savaş, tüm futbolseverlerden Hatayspor- Gazişehir Gaziantep karşılaşması boyunca dua etmelerini isterken, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı çifte bayram olarak yaşamak istediklerini de sözlerine ekledi.

“Federasyon ne diyorsa onu yapıyoruz”

Maçın Vodafone Arena’dan alınarak Başakşehir Stadı’na alınması hakkında da düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Vodafone Arena’da milli maç olduğu için, maçımızı Başakşehir Stadı’na verdiler. Stadın 17 bin küsur seyirci kapasitesi var. Bunun 7 bin 500 yakın kişisi bize ait olacak. Seyircimiz rahat bir şekilde stada sığacaktır. Keşke daha büyük ve daha yakın bir yerde olsaydı. Ama federasyon bu şekilde açıkladı. Federasyon ne diyorsa onu yapmaktayız” dedi.

“Süper Lig’e hazırız”

Kulüp başkanı Mehmet Maden de, Süper Lig’e yükselmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirterek, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Futbol üç ihtimalli bir oyundur. Kaybedersiniz, kazanırsınız, berabere kalırsınız ama bu lig değil. Burada kazanan çıkacak. Uzatmada ya da penaltıda çıkacak. Biz çıkan taraf olmayı arzu ediyoruz. Hatay ve Hatayspor olarak biz Süper Lig’e hazırız. Buna göre de tedbirlerimizi almaya başladık. Perşembe günkü maçta birlikte güzel vakit geçirelim, güzel top oynayalım. Öncelikle spor kazansın diyorum skor sonrasında birimize gülecektir. O gün iyi oynayan kazanacak. Biz elimizden geleni sahaya yansıtacağız. Dostluk baki kalacak bu maçla. İnşallah şiddetin olmadığı güzel bir ortam olur” dedi.

“Bu şehre şampiyonluğu getireceğiz”

Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut ise, sezon boyunca Süper Lig’e çıkmayı çok istediklerini ve istek ve inançlarını son olarak Adana Demirspor maçında da gösterdiklerini belirterek, “Şehirdeki sinerjiyi, enerjiyi, isteği sizler de görüyor ve yaşıyorsunuz. Biz de bunun karşılığını verebilme adına son finalde her şeyimizi ortaya koyacağız, tüm mücadelemizi vereceğiz. Kendi futbol felsefemizi ortaya koyup inşallah bu şehre şampiyonluğu getirmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Palut, yarın İstanbul’da yapacakları antrenmanla hazırlıkları tamamlayacaklarını bildirerek, oyunculardan Murat Paluli’nin sakatlığının bulunduğunu ve oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağını aktardı.

“Tarihe geçmeyi herkesten çok biz istiyoruz”

Takım kaptanı Mesut Çaytemel ise bu sezonun kendileri için adeta bir masal gibi geçtiğini ve tek amaçlarının bu hikayeyi mutlu sonla bitirmek olduğunu söyledi.

Çaytemel, Hatayspor’da görev alan yöneticisinden, malzemecisine, masöründen en genç ve en yaşlı futbolcusuna kadar herkesin uyum içerisinde çalıştığını belirtti.

Süper Lig şansını zorlamak ve başarmak istediklerini vurgulayan Çaytemel, “Taraftarlarımız da iyi biliyor ki biz terimizin son damlasına kadar savaşacağız. Gerçekten çok istiyoruz. Bu şehri ve takımı Süper Lige taşımayı, tarihe geçmeyi herkesten çok biz istiyoruz. Bize de bir daha böyle bir fırsat gelmeyebilir. Bu şansı sonuna kadar kovalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın