Hatayspor için seferberlik başladı

50’nci yılında Spor Toto 1. Lige yükselerek tarih yazan, 51’nci yılda da Süper Lig’e göz kırpan Hatayspor için Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş koordinesinde başlatılan ‘Hatay bir olsun, çok olsun” kampanyasına destekler çığ gibi büyüyor.

Süper Lig yolunda ‘Hatay’ın geleceği ve Hatayspor’un geleceği’ için birlik olma ve dayanışma çağrısı yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, küme düşme potasından Süper Lig kapısını zorlayan takım haline gelen Hatayspor’un başarısını değerlendirdi.

Başarıdaki anahtarın sevgi, sadakat ve samimiyet olduğunu dile getiren Başkan Savaş, Hatayspor’un Pazar günü oynayacağı play-off rövanş maçında Adana Demirspor’u yenerek finale yükseleceğine inandığını belirtirken, “Rakip ne yaparsa yapsın biz kendimize bakarız. Bizim çocuklar inanmış ve Allah’ın izniyle 30 Mayıs’ta İstanbul’da olacağız. Bugüne kadar oynadığımız maçlarda galibiyeti hak ettik ve bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

Milletvekillerinden kampanyaya destek

Başkan Savaş, pazar günü oynanacak maç için Antakya Nazım Koka Sahası’na dev ekran kurulacağını ve stada giremeyen futbolseverlerin maçı dev ekrandan seyredebileceğini belirtirken, küçük büyük demeden herkesi destek kampanyasına katkı sunmaya davet etti.

Lütfü Savaş, kampanyaya destek veren Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Lütfi Kaşıkçı ve İsmet Tokdemir’e de desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, farklı siyasi partilerin bu konuda birlik olması ve takıma destek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Takımla gurur duyuyorum”

Bordo-beyazlıların Adana Demirspor ile oynadığı Play-Off Yarı Final ilk maçında alınan 0 – 0 beraberliği değerlendiren Başkan Savaş, Hatayspor’un rakibine göre daha üstün olduğunu ve takımla gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Hatayspor için başlatılan destek kampanyasına gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Lütfü Savaş, “Kampanyamıza ilgi her geçen gün büyüyor. Bölge ya da semt ayırt etmeksizin takımımıza destek için kimi aradıysak herkes severek destek olmak istiyor. Sayın Valimiz de bu konuya önemle eğiliyor. Destek için durumu iyi olan 55 kişiyi aradım. Ve sağ olsunlar hiçbiri desteğini esirgemedi. Çocuk yaşlı demeden herkes takımına sahip çıkıyor. Şehrimiz ve Hatay’daki spor adına gurur duydum. Demek ki; yalnız değilmişiz. Ben iş insanlarımıza, emek eden tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan’da yapılan bu hayır çok değerli. Biz hemşehrilerimizi aramaya devam edeceğiz ama arayamadığımız dostlarımız da gönüllerinden ne kopuyorsa Hatayspor’umuza destek versinler” diyerek, herkesin imkânları ölçüsünde destek olduğunu söyledi.

Destek kampanyasında toplanan paraların sadece takım için harcanacağını önemle belirten Başkan Savaş, kampanyaya destek olan vatandaşların isimlerinin Hatayspor’un sosyal medya hesaplarından her gün yayınlandığını ifade etti.

“Şehrin ekonomisi sınıf atlar”

Hatayspor’a destek verenlere seslenen Başkan Savaş, “Takıma destek verenler şunu bilsinler ki; Hatay’ın huzuruna geleceğine ve ekonomisine destek veriyorlar. Çünkü 1. Lig’den Süper Lig’e çıkan bir şehir takımı o şehrin ekonomisine sınıf atlatır. Gastronomi şehriyiz ve şu anda otellerimizin durumu oldukça iyi. Nasıl ki 1. Lig’de bazı yayın organları tarafından Hatayspor ve Hatay anlatıldı ise Hatayspor’un Süper Lig’e çıkması ile bu durum 2-3 kat artacak. Buraya dışardan insanların gelmesi demek devinim demek ve esnafımıza, şehir ekonomimize katkı demek. Ayrıca Hatayspor’un olası başarısı Hatay’ın reklamını yapıp hep gündemde tutarak turizme de katkı sağlayacak. Hatay uzun yıllardır savaş konusunda gündemdeydi ama son birkaç yıldır spor konusunda da gündemde. Bundan sonra da hem spor konusundaki gündem; hem de EXPO’ya yaklaştıkça EXPO konusundaki gündem artarak değişecek” dedi.

“Yeni stadyum ihaleye çıkmalı”

Yeni stadyumun son durumu hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “Stadyumun zemini, koltukları ve tavanı yapılmamış durumda. İhaleye çıkılması lazım. Bu durumu Sayın Valimiz ile paylaştık ve o da Bakan bey ile görüşeceğini bildirdi. Belki ilk 2 ay maçlarımızı dışarda oynarız” dedi.

 “Başarıyı hep birlikte sahiplenmek istiyoruz”

Taraftarların İstanbul’da oynanacak olan maça gidebilmeleri için ilçe belediyelerinden destek isteyeceğini belirten Başkan Savaş, “Taraftarlarımız için ilçe belediye başkanlarımızdan destek isteyeceğiz. Tabi biz de elimizden geleni yapacağız. Başarıyı hep birlikte sahiplenmek istiyoruz. Burada kahraman sadece Lütfü Savaş ve arkadaşları olmasın. Diğer belediye başkanları, milletvekilleri, Valimiz, kaymakamlarımız veya iş insanlarımız olsun” dedi.

 “Hatay bir olsun, süper olsun”

Hatayspor’un Süper Lig’e yükselmesi durumunda, ilerisi için atılacak adımlardan da bahseden Başkan Lüftü Savaş, “ “Şu an tam da hayallerini kurduğumuz güzel başarıların içerisindeyiz. Gün sarılma, kucaklaşma ve Hatay’da birlik olma günüdür. Bu birliktelik bizi zafere ulaştıracaktır. Bu şehir bana 3 dönemdir belediye başkanlığı hediye ediyor. Demek ki benden ve çalışma arkadaşlarımızdan beklentileri var. Biz de bu sorumlulukla bugüne kadar çalıştık. Biz sportif başarıların yükseltilmesinde, refah seviyemizin artmasında, sosyal hadiselerin paylaşılmasında, şehrimizin moral ve motivasyonunun yükseltilmesinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin lokomotif bir rol oynadığını ve bundan sonrasında da devamının geleceğini biliyoruz. Sportif başarılarımız da bunun sonucudur. Umuyoruz ki; Ramazan ayının bereketi, kampanyamıza katkı sağlar. Kampanyada bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yöneticilerimizden de desteklerini bekliyoruz. Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını bir kez daha tebrik ediyorum ve bu mübarek ayda hemşerilerimin bağış duygularının çok olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın