‘Beraberlik avantaj değil’

Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Spor Toto 1. Lig play-off yarı final ilk maçında konuk oldukları Adana Demirspor ile deplasmanda alınan 0-0 beraberliği değerlendirirken, şehre çok istediği Süper Lig finalini yaşatmak istediklerini söyledi.

Beraberliğin asla bir avantaj olmadığına vurgu yapan Teknik Direktör Palut, ilk maçta gol atmayı başaramadıklarını, rövanş maçında eksiklerini kapatıp, iyi futbolla istedikleri skoru elde edeceklerine inandığını söyledi.

Rövanş maçında bütün gücünü kullanarak, Süper Lig finaline yolculuk yapan taraf olmayı başaracaklarını söyleyen İlhan Palut, “İlk yarı maça çok iyi başladık. Topa sahip olan taraftık. Burada defansımız ve kalecimizin dikkati sayesinde ilk yarıyı berabere tamamladık. İkinci yarının ilk 15-20 dakikasında da oyuna tamamen hakim bir Hatayspor takımı vardı. Pozisyonlar bulduk, gol atmayı başaramadık. Son dakikalarda Adana Demirspor etkili oldu. Oyunu forse ederek baskı kurdu. Daha sakin olup, oyunu kontrol altında tutabilirdik. Maçı 0-0 tamamladık. İlk maçtan 0-0 dönülen bir skor asla bir avantaj değildir. Bize düşen bu maçtaki eksikliklerimizi tamamlayıp, ikinci maça çok daha iyi futbolla, çok daha fazla mücadele edip, özellikle gol bölgesinde daha dikkatli olarak şehrin çok istediği Süper Lig için finale yolculuk yapabilelim. Rövanşta daha iyi oynayan, hak eden kazansın” diye konuştu.

Bir cevap yazın