Hatayspor için, bugün maç günü!

Hatayspor, Süper Lig’e çıkma hedefinin ilk Play-Off mücadelesinde bugün Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Hatayspor’un, 6. sırada yer alan Adana Demirspor ile 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda saat 21.00’de oynanayacağı Play-off yarı final ilk maçının düdüğünü Halis Özkahya çalacak. Karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

“Şampiyonluğu çok istiyoruz”

Hatayspor Kulüp Başkanı Mehmet Maden ile Teknik Direktörü İlhan Palut, maç öncesi yaptıkları açıklamada, Süper Lig’e yükselen takım ve şehir olmayı istediklerini belirtirken, maça olduklarının mesajını verdi,

Hatayspor Kulüp Başkanı Mehmet Maden, Hatayspor’un 50 sene sonra 1. Lig’e yükseldiğini, 51. yılında da Süper Lig’e çıkması için uğraştıklarını belirtti.

Süper Lig’e çıkmak için önemli yol katettiklerini  ifade eden Maden, “Hatayspor ligin en çok gol atan takımlarından ve en az gol yiyen ekibi. Baktığınız zaman fair play’e aday bir takım, en az sarı kart ve en az kırmızı kart gören takımlardan biri. Dolayısıyla sportmenlik anlamında Türkiye’ye örnek olarak 1. Lig’de şampiyon olmak üzereyiz. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Hatay’a hediye etmek istiyoruz. Bu anlamda halkımızın desteğini bekliyoruz. Biz takım olarak oynayan, futbolu sevdiren, sportmen anlayışla futbol oynayan bir takımız. Seyircimizle, taraftarımızla, halkımızla bütünleşerek şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

“Süper Lig hedefimiz ve hayalimiz var”

Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, hedeflerinin Süper Lig olduğunu ve ligde son haftaya kadar ilk iki sırayı yakalayabilme adına takımının büyük mücadeleler ortaya koyduğunu belirtti.

Genel anlamda olumlu geçen bir sezonu Süper Lig hedefiyle kapatmak istediklerini vurgulayan Palut, “Şampiyonluğu istiyoruz ama ilk önce bugün geçmemiz gereken Adana Demirspor engeli var. Bunun için de bugün ve pazar olmak üzere iki kritik maç oynayacağız. Aslında çok farklı bir şey yapmayacağız. Bugüne kadar ortaya koyduğumuz mücadeleyi, futbol karakterini ortaya koymaya çalışacağız. Play-off maçıdır, çok daha dikkatli olmamız, daha az hata yapmamız gerekecek. Bu, lig gibi bir maraton değil, 180 dakika tüm dikkatimizi, konsantrasyonumuzu, isteğimizi, mücadelemizi ortaya koyarak İstanbul yolunu kendimize açmaya çalışacağız” dedi.

Takım olarak hazır olduklarını ve maç saatini beklediklerini aktaran Palut, “İnşallah iyi bir mücadele gösteririz. Allah’ın ve futbolun yardımı bugün ve pazar günü bizimle olur. İnşallah bu şehre bir Süper Lig finali mücadelesini yaşatırız ve sonunda da Süper Lig’e yükselen bir takım ve şehir oluruz” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın