Mavi en çok sevdiğimiz renk!

İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri, ‘Temiz Mavi Temiz Yaşam’ projesi kapsamında İskenderun Atatürk Anıt Alanı arkasında ellerinde dövizler ve atıklardan oluşan kostümleriyle sahil temizliği yaptı.

Sahil temizliğinin yanısıra, “Denizleri kirletme balıkları yok etme Temiz Mavi Temiz yaşam” bildirisini sahildeki vatandaşlara dağıtarak farkındalık yaratan İSTE’li gençlere, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent, Ümit Özdemir, Meclis Üyesi Dede Kahramanlı, Şube Müdürü Ahmet Taştekin ve Şube Mali İşler Yetkilisi Fuat Alkan da eşlik etti.

‘Temiz Su Can Katar, Kirli Su Katil Yapar’

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Demirkent, üniversite öğrencilerinin böylesine anlamlı ve önemli bir projeye imza atmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz de böylesi anlamlı projeye destek vermek istedik. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. ‘Deniz Balıkların Yaşam Alanı Onlara Saygı Duy’, ‘Temiz Su Can Katar, Kirli Su Katil Yapar’, ’Denizlerimize sahip çıkalım çöpleri atmayalım’ dövizleri ile atıklardan oluşan kostümleri ile üniversiteli gençlerimiz tüm herkese örnek oldular” dedi.

‘Denizlerimiz gün geçtikçe kirleniyor’

İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri olarak başlattıkları sosyal sorumluluk projesinin detaylarını paylaşan Volkan Kadiroğlu, kendilerine destek veren Deniz Ticaret Odası ve İskenderun Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Gün geçtikçe kirlenen denizlerimize sahip çıkmamız gerektiğini daha yeni yeni anlıyoruz. Bizlerin kullandığı kadar bu suları deniz canlıları da kullanıyor. Kirliliğe karşı durabilmek için İskenderun teknik Üniversitesi Denizcilik meslek Yüksekokulu Lojistik bölümü öğrencileri olarak bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Amacımız; deniz canlılarının daha temiz ortamda yaşamaları ve çevre temizliği konusunda halkımıza sesimizi duyurup onların bu konuya dikkatlerini çekmektir” diye konuştu.

Bir cevap yazın