Türkiye – İran ekonomik ilişkilerinde İskenderun faktörü!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami ve beraberindeki heyeti konuk etti. Türkiye-İran ilişkileri ve Hatay bölgesinden Ortadoğu’ya gerçekleşen ithalat ve ihracatın değerlendirildiği toplantıya, İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami’ye Limak Port Genel Müdürü Gündüz Arısoy ve Limak Port İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü de eşlik etti.

İran Türkiye Ortak Ticaret Konseyi Başkanı Reza Kami, İran ile Türkiye arasında ticaretin geliştirilmesine yönelik adımlar atabileceklerini belirterek, Türk İş adamlarını ülkelerine davet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, “Bölgemiz de Demir-Çelik ürünleri başta olmak üzere filtre, narenciye, lojstik Nakliye sektörü ve özellikle İskenderun Limanımız transit taşımacılıkta önemli bir yere sahiptir. 2018 yılı itibariyle Hataylı firmalardan İran’a yapılan ihracat tutarı 11.818.924 dolar olurken, İran’dan Hatay’a yapılan ithalat tutarı ise 45.181.640 dolar civarındadır. Hatay’dan İran’a en fazla ihraç edilen ürünler ise kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletlere, elektrik makine ve cihazlar, taş, alçı ve çimento, kakao, hijyenik havlu, bebek bezi, kalem çakmak, fermuar gibi çeşitli mamul eşyalar sıralanmaktadır. Hepimizin ortak gayesi bölgemiz ekonomisine değer katacak projeler geliştirmek için çaba sarf etmektir. İskenderun’da sivil toplum kuruluşların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi ile bölgemizin gelişimine daha fazla katkı sunulacağı inancındayız. Bu bağlamda İTSO olarak bizler her zaman bölgemiz iş insanlarının ve sizlerin yanındayız” dedi.

Bir cevap yazın