İskenderun’da 100. yıla yakışan kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru’yla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasının 100’üncü yıl dönümü, İskenderun’da sevinç ve coşku içerisinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu başladı. 100. yıl coşkusunun ortalığı bayram yerine çevirdiği kutlamalara CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı P.Albay Ragıp Taygan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mithat Tolunay, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan bayram kutlamaları saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, çelenk sunumu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların  ardından kapalı spor salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, gençlerin bayramını kutladı. Gündel, “100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da milletimiz kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olmayacağını ve kutsal topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. 19 Mayıs Gençlik, Gençlik gelecek demektir. Bugün ile yarın arasında köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Unutmamalıyız ki, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne sahip çıkan, bunu gençliğine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte var olabilirler. Bu vatan sizindir. Size emanettir. Bu bilinç ile yaşamalı ve çok çalışmalısınız” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde
halk oyunları, jimnastik, karate, judo, dans ve Türk bayraklı dövüş sporu gösterilerinin ardından İlçe Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif gösterilerin ardından, dereceye giren takımlara ve sporculara madalyaları ve kupaları törenle takdim edildi.

Bir cevap yazın