Ünlü yönetmenin müzesi, Hatay’a çok yakışacak

Ünlü oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan, memleketi Hatay’da 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanıyor. Restore edilen eski bir konağın 6 odasını müze haline getiren Alkan, açılışını 23 Temmuz’da yapacağı müzeyi yerinde ziyaret etti.

15 Temmuz 1967 tarihinde Hatay’ın Antakya ilçesi Döver Köyü’nde doğan ünlü yönetmen Hamdi Alkan, müze ile ilgili şu bilgileri verdi:  “6 odada sergilenecek eserler için her bir odanın kendine ait hikayesi olacak, bu hikayeler Mehmet Tekin Hoca tarafından yazılıyor. Müze fikrine ise Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin’le karar verdik. Yaklaşık 30 yıldır Hatay ile ilgili biriktirdiğim bütün koleksiyonumu Hatay Kurtuluş Müzesine bağışladım. Müzede Antakya kartpostalları koleksiyonu, tablolar, telgraflar sergilenecek. Müzede sergilenecek en ilgi çekici parça ise Hatay reisi meclis başkanı Tayfur Sökmen’e İsmet İnönü’nün yazdığı bir mektup…” dedi.

Kurtuluş Müzesi, bugün Hadi’nin ipucu sorusuydu

Son zamanların en çok ilgi gören mobil bilgi yarışması Hadi’nin bugünkü sorusunda Kurtuluş Müzesi ipucu olarak verildi. 16 Mayıs Hadi Magazin ipucu sorusu, “Doğum yeri Hatay’da, restore edilen eski bir konağı müze haline getiren bu oyuncu, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanıyor. Sizce kimden bahsediyoruz?” diye soruldu.

Bir cevap yazın