Türk Gençliği Ata’sının izinde

İskenderun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında  düzenlenen ‘Gençlik Yürüyüşü’ İskenderunlularda 19 Mayıs Ruhunu yeniden canlandırdı.

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında mehter takımı eşliğinde  gerçekleşen yürüyüşte gençler, İskenderun sokaklarını ’Ne mutlu Türküm diyene’,’Kırmızı-Beyaz Türkiye’ sloganlarının yanısıra Andımızı adeta tek ses ve tek yürek gür bir sesle okuyarak inletti.

Ulu Cami Caddesi’nden, ellerindeki Türk bayrakları ve flamalarla Anıt Alanı’na kadar Atası’nın izinden yürüyen gençlere, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ferit Ali Gündel, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ferit Gül, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin de eşlik etti.

Yürüyüşte gençlere büyük destek de, balkonlara ve yollara çıkan vatandaşlar ve esnafın alkışlarından geldi.

Etkinlik, İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk sunumu ile son buldu.

19 Mayıs’ta askeri gemiler halka açılacak

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Ferit Gündel, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında pek çok faaliyetin olacağını belirterek, futbol, voleybol, bocce, masa tenisi ve satranç gibi birçok spor etkinliğinin de kutlama programı içerisinde düzenleneceğini belirtti.

Gündel son alarak, 19 Mayıs’ta askeri limanda sahil güvenlik botları ile öğrencilere yönelik gezi, Deniz Kuvvetleri’nin modern savaş gemilerinin kışlada halkın ziyaretine açık olacağını ifade ederek, yine aynı gün Deniz Müzesi’nin de halkın hizmetine açık olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın