Hatay Valisi Rahmi Doğan’dan gol şov!

Hatay’ın Anavatana Katılışı Kutlamaları kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın Körfez Grubu Etabı Vali Rahmi Doğan’ın ilk vuruşu ile başladı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı(HBB) Lütfü Savaş, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün de aralarında bulunduğu Protokol Karması, rakibini 5-2 yenerken, Vali Rahmi Doğan attığı üç gole karşılaşmanın yıldızı oldu.

Daha önce Antakya’da başlayan 35. Geleneksel Erhan Aksay Turnuvası’nın İskenderun etabının maçları Karaağaçspor Tesisleri’nde oynanacak. 21 takımın katıldığı turnuvada birinci olan takım, daha sonra Antakya birincisiyle şampiyonluk maçını oynayacak.

Karaağaçspor Tesislerinde Protokol Karması ile Şöhretler Karması maçıyla başlayan turnuva öncesi yapılan seromonide HBB Başkanı Lütfü Savaş ile Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşma yaptı.

Konuşmasında turnuvayla ilgili bilgiler veren HBB Başkanı Lütfü Savaş, 35 yılık geçmişi olan turnuvanın centilmenlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunarak, “Bu turnuva, en çok katılımın sağlandığı büyük bir organizasyondur. Antakya grubunda 46 takım, İskenderun grubunda 21 takım ile turnuvayı başlatıyoruz. Fair play ruhuyla 3 aylık sürede 350 karşılaşma oynanacak. Bizi burada onurlandıran Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a,  şöhretler karmasına ve bizi burada yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyor, bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Erhan Aksay Turnuvası’nın Antakya’daki ilk karşılaşmasını da başlattıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Karşılaşmaların fair-play çerçevesinde yapılacağına inandığını belirten Vali Doğan, “35 yıldır büyük bir heyecanla devam eden bu güzel turnuvada sembolik de olsa sizlerle birlikte olmak istedim. Sporun sevgi, saygı ve kardeşlik demek olduğunu gösterebilmek anlamında sizlerle birlikteyiz. Bu turnuva vesilesiyle sporu tüm Hatay’a yayarak sporu çocuklarımıza ve gençlerimize sevdirebilmek için bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik” mesajı verdi.

HBB Başkanı Lütfü Savaş, tören sonrası, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, maçın hakemleri ve futbolculara çiçek taktim ederek teşekkür etti.

Turnuvanın İskenderun ayağının açılış maçında; kırmızı ve beyaz takımlardan oluşan Protokol Karması ile Şöhretler Karması arasındaki maç, kaptanlığını Vali Rahmi Doğan’ın yaptığı Beyaz Takımın 5-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Maçta, Hatay Valisi Rahmi Doğan attığı üç golle hat-trick yaparken, HBB Başkanı Lütfü Savaş ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da birer gol atarak, skora imza atan isimler olmayı başardı.

Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı ve Erhan Aksay Futbol Turnuvası Körfez Grubu Organizasyon Sorumlusu Ayhan Dik, Karaağaçspor Tesislerinde de bir kez daha spor organizasyonlarındaki başarısını tescillerken, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Bir cevap yazın