Hadi, gülümsemeyle başlayalım!

Arsuz’a bağlı Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği yürüyüş büyük ilgi gördü.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ve Arsuz’daki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katılımıyla şölen havasında geçen yürüyüşte, öğrenciler protokol üyeleri ile birlikte Özel İkem Koleji Bando Takımı eşliğinde Arsuz nehir kenarından Kent Meydanı’na kadar yürüdü.

Vatandaşların da bir hayli yüksek katılım gösterdiği kortej yürüyüşünde öğrenciler, ‘Engelli olmak seçim değil, kaderdir’, ‘Özel eğitim olmadan, çağdaş eğitim olmaz’, ‘Farklılıkları kucaklayalım… Kabullenmek gülümseme ile başlar… Hadi başlayalım’ pankartları taşıyarak, sosyal mesajlar verdi.

Ellerinde balonlar ve pankartlarla yaşadıkları sıkıntıları dile getirmeye çalışan engelli çocuklar ve aileleri, bu duruma dikkat çekmek adına elinden gelen her türlü gayreti gösteren Okul Müdürü Yılmaz Yumuşak’a teşekkür etti.

Arsuz Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüş sonrası kısa bir açıklama yapan Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yılmaz Yumuşak, engellilerin de bu hayatta var olduklarına ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek, insanların çevrelerinde bulunan engellilere daha fazla yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Halk oyunları ekibi gösterilerinin ardından, engelli çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne uçurdu.

Bir cevap yazın