Vakıf medeniyetinde ‘Ramazan’ buluşması

Hatay Valisi Rahmi Doğan, bu yıl 06-12 Mayıs tarihleri arasında “Vakıf Medeniyetinde Ramazan” teması ile kutlanan Vakıf Haftası münabetiyle Durmuş Sıtkı Debboğlu Camii Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Farklı dinlerin temsilcilerini buluşturan iftara Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan yanı sıra 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz ve eşi, Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran, Hatay Ermeni Cemaat Vakfı Başkanı Cem Çapar, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, vali yardımcıları ve Debboğlu ailesi mensupları katıldı.

Antakya Şehir Kulübü’nde düzenlenen iftar programı, Vakıf İnsanı Durmuş Sıtkı Debboğlu için okunan Hatm-i Şeriflerin duası ve merhumun anılması ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan ezanla orucun açılmasının ardından, program Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldıran’ın Durmuş Sıtkı Debboğlu’nun biyografisi, vakıf eserleri ve vakfın faaliyetleri hakkındaki sunumu ile devam etti.

Aile adına konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Suat Mıstıkoğlu ise Merhum Durmuş Debboğlu ve eşini rahmet ve minnetle anarak, ‘Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ailemiz adına teşekkür ederim. Bildiğiniz üzere Vakıf Bölge Müdürlüğümüz manevi değerlerimizi en yüksek seviyede yaşadığımız bu ramazan ayında rahmetlilerin güzel hatıralarını, onların kurdukları vakfın, onların istekleri doğrultusunda yönetilmesi, onların ruhlarını yücelttiğine inanıyorum. Bu mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum.’ dedi

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, vakfın gelirlerini titiz bir şekilde takip ettiğini belirterek, ‘Bu hafta Vakıflar Haftası, bu münasebet ile birlikte Durmuş Sıtkı Debbooğlu Camii Vakfı’nın hayratlarından da bir tanesini yerine getirebilmek adına bugün sizlerle bir aradayız. Teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum.  Biraz önceki sunumda Durmuş Sıtkı Debboğlu’nun ne kadar güzel bir iş yaptığını hep birlikte gördük. İnsanoğlu yaşıyor ve ölüyor, geriye bıraktıkları ile anılıyor. Önemli olan, Baki kalan hoş bir sedaymış gökkubbede. Sayın Debboğlu’da bu insanlardan birisidir. Biz sadakayı cariye diyoruz Bu gerçekten çok önemli insan öldükten sonra da amel defterine sevabı yazılan bu hizmetlerin devamı adına da birtakım gelirlerin olması gerekiyor. Ciddi anlamda öğrenciye, Vakıf aracılığı ile burs veriliyor. Bu öğrencilerin hayata tutulması ve gelecekte ciddi görevler üstlenmesi adına verilen bu bursların ne kadar faydalı olduğunu görüyoruz. Ben yapmış olduğu bu hayratın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Durmuş Sıtkı Debbooğlu bu sorumluluğu da bir kâmil olarak İlin Valisine bırakmış. Biz de bu sorumluluk duygusuyla bu vakfın gelirlerini titiz bir şekilde takip edip, vakfiyesinde ifade etmiş olduğu hayırlara harcıyoruz. Rabbim hayrını kabul etsin” dedi

Konuşmalarının ardında Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Durmuş Sıtkı Debboğlu Camii Vakfı plaketi sundu.

Bir cevap yazın