Reyhanlı’da acılar ilk günkü gibi taze!

Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırının yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Programa, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, saldırılarda ölenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reyhanlı Belediyesi önünde toplanan ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının da olduğu grup, 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na kadar yürüdü.

Ellerinde Türk bayrakları ve yakınlarının olduğu fotoğrafı taşıyan grup, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.

Anıt önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin adının tek tek okunduğu anma etkinliğinde dua edildi.

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu,  Reyhanlı’da yaşanan acının çok büyük olduğunu belirterek, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu ifade etti  ve bir daha bu acıların yaşanmamasını temenni etti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da, “11 Mayıs 2013 hain terör saldırısının 6. Yıl dönümünde Şehitlerimizi anma töreni katıldık. Aziz şehitlerimizi unutmadık unutmayacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın