İSTE’ye duble ödül

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen “Kimya Ar-Ge Proje Pazarı”nda İskenderun Teknik Üviversitesi(İSTE)’nden 2 akademisyen ödül aldı.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen yarışmada İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci “Biyokökenli Kemik Grafitlerinin Üretilmesi” üzerine yaptığı çalışmayla, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ersin Bahçeci de “Hafif ve Dayanıklı Zırh Plakaların Skandiyumla Alaşımlandırma ile Güçlendirilmiş Alüminyum Köpük Eldesi” projesiyle ödüle layık görüldü.

2011 yılından itibaren Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve üniversite-sanayi-kamu-girişimci işbirliği ile yüksek katma değerli üretimi ve dolayısıyla ihracatı artırmak amacıyla yapılan “Kimya Ar-Ge Proje Pazarı” organizasyonu kapsamında; 2011 – 2018 yılları arasında finale kalan 600 proje arasında ticarileşme potansiyeli en yüksek proje olarak bu yıl ilk defa verilen “Başarı Hikâyesi” kategorisinde İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci “Biyokökenli Kemik Grafitlerinin Üretilmesi” üzerine yaptığı çalışma ile ödül aldı.

2019 yılı 8. Ar-Ge proje pazarında 120 proje fikri arasından Temel Kimyasallar kategorisinde “Hafif ve Dayanıklı Zırh Plakaların Skandiyumla Alaşımlandırma ile Güçlendirilmiş Alüminyum Köpük Eldesi” projeleriyle de; İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci ve İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ersin Bahçeci 2.’lik ödülünü kazandı.

İSTE’li öğretim üyelerinin ödülleri, İstanbul Türkiye İhracatçılar Birliği Binası Dış Ticaret Kompleksinde düzenlenen Gala Yemeği’nde takdim edildi.

Bir cevap yazın