Şırnak şehitlerimizin emanetlerine taziye ziyareti

Hatay Valisi Rahmi Doğan eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, Pazar günü Şırnak’ta teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen Hassalı Piyade Sözleşmeli Er Ercan Can ile Kırıkhanlı Piyade Sözleşmeli Er Ali Çeker’in ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinde Valisi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’a 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ve Hanımefendi Turan, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı eşlik etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, Pazar günü Şırnak’ta teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düşen Hassalı Piyade Sözleşmeli Er Ercan Can ile Kırıkhanlı Piyade Sözleşmeli Er Ali Çeker’in ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinde Valisi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan’a 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan ve eşi, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı eşlik etti.

Hassa’nın ardından Kırıkhan’a geçerek şehit aileleri ile bir araya gelip acılarını paylaşan Vali Doğan, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu, ardından şehitlerin ruhları için okunan Kuran-ı Kerim tilavetine de eşlik etti.

“Şehitlik, Peygamberlikten sonraki en yüce mertebedir”

Vatan uğruna canını, kanını feda eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Doğan, “Biz millet olarak bu topraklarda yaşarken geçmişte olduğu gibi bugünde şehitler veriyoruz. Bu topraklarda dünyanın dört bir yanından insanın gözü var. Ecdadımız bu topraklara geldiği günden bu yana hala şehit vermeye devam ediyoruz. Bugünkü coğrafya ve uluslararası şartlara baktığımızda Türkiye’nin etrafında örülmeye çalışılan bir takım oyunlar var. Hemen yanı başımızda olan ve 2011 yılında başlayan Suriye sürecinde Türkiye’nin sessiz kalması mümkün değildi. Bu süreçten en çok etkilenen ülke biziz. Biz 2000 yıllık devlet geleneği olan bir milletiz. Bu devleti ayakta tutabilmek içinde canlarımızı toprağa veriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim makamlarını ali eylesin inşallah. Şehitlik, Peygamberlikten sonraki en yüce mertebedir. Her insana nasip olacak bir makam değildir. Ülkemizin bekası için birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla güçlendirmemiz lazım“ dedi.

Bir cevap yazın