Arsuz’u Avrupa ışığı sardı!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Erasmus+ KA229 “Öğreniyorum o halde varım” isimli proje kapsamında Letonya’nın başkenti Riga’ya giden proje katılımcıları Üçgüllük Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerini konuk etti. Altı öğrenci ve üç öğretmenin Kaymakam Sarı’ya proje deneyimlerini aktardığı ziyarette, Arsuz’un 2020 yılında projenin final toplantısına ev sahipliği yapacağı vurgulandı.

Finlandiya’dan sonra projenin ikinci etabı olan Letonya ayağını da başarıyla tamamladıklarını söyleyen okulun proje ekibi, “Okulumuz öğrencileri, ERASMUS+ KA229 ( İyi örneklerin paylaşılması ) kapsamında Finlandiya koordinatörlüğünde Letonya , İspanya ve Türkiye’nin 2 yıl süreyle ortak yürüteceği ‘#I learn ergo l am’(Öğreniyorum o halde varım) isimli projede yer alarak Arsuz’da bir ilke imza atmıştı. Mesleklerin dünü, bugünü ve yarının araştırıldığı proje kapsamında öğrencilerimiz; Letonyalı öğrencilerin evlerinde bir hafta boyunca misafir kalıp Leton yaşam tarzı ve kültürünü tanıma fırsatı buldu.1 hafta boyunca okuldaki derslere katıldı. Ayrıca, Başkent Riga’ya giderek Letonya tarihinin yansımalarını yerinde görme imkanı buldu. Öğrencilerimiz, Motor Müzesi, Adazu Cips Fabrikası, Yes ICan ve Rıga State Technıcal Collegeyi ziyaret ederek teknoloji ile bilimin müthiş uyumunu gördü” diyerek, bir haftalık Avrupa deneyimlerini aktardı.

Proje ekibi ayrıca, projenin devamında Üçgüllük Ortaokulu’nun 17-23 Kasım tarihinde İspanya’da INS La Pobla de Segur Okulu’nu ziyaret edeceğini belirterek, kendilerinin de 2020 Nisan ayında Finlandiya, Letonya ve İspanya’dan gelecek öğretmen ve öğrencilerini ağırlayacakları projenin final toplantısına ev sahipliği yapacaklarını dile getirdi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da Erasmus projelerini önemsediğini belirterek, öğrenciler için bu kültür buluşmasının çok değerli olduğunu ve edindikleri bilgilerin hayatlarının geri kalan kısmında da kendilerine ışık tutması gerektiğini ifade etti ve proje ekibini kutladı. 

Bir cevap yazın