Rhossus Antik Kent, Arsuz’u tercih edenleri büyüleyecek!

Kalkınma Ajansı destekli olarak Arsuz Kaymakamlığı’nca hazırlanan Rhossus Antik Kent Sokak Sağlıklaştırması Projesi’nin yer teslimi yapılmasının ardından sahadaki çalışmalara başlandı.

Arsuz Belediyesi’nin de ortağı olduğu projede yaklaşık 60 civarı evin dış cephesi boyanarak, aydınlatma, bank, perguleler, çiçeklendirme ve benzeri dış cephe çalışmaları yapılması ve mahallenin cazibe merkezi oluşturulması hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, proje boyunca sahada olacaklarını ve evleri tek tek çalışacaklarını belirtirken, projeye destek veren başta Hatay Valisi olmak üzere Kalkınma Ajansı genel sekreteri, proje çalışanları ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Çalışmanın bir kısmının yaz sezonu öncesi tamamlanacağını belirten Kaymakam Sarı, “Uluçınar mahallemizde yapılacak olan çalışma ile bu alan yaz – kış insanları çekecek bir cazibe merkezine kavuşacak ve herkesin gelip gezmek isteyeceği, ara dar sokaklarda fotoğraf çektirmek isteyeceği ayrı bir çekim merkezi haline gelecek. Bu yaz Arsuz’u tercih edenler, bir kısmı şekillenmiş olacak olan Rhossus Antik Kent’i gezme fırsatı bulabilecekler” dedi.

Bir cevap yazın