NATO Heyeti Hatay’a geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen, NATO Konseyi ve NATO Akdeniz Diyaloğu Ortakları Toplantısında katılımcıların Hatay’ı da ziyaret edeceğini söyledi.

Akdeniz Diyaloğu’nun 25’inci yılı vesilesiyle katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden, ziyaretin verimli ve başarılı geçmesini temenni eden Erdoğan, misafirlerin Türkiye’de bulundukları süre içerisinde Ankara dışında Hatay’ı da ziyaret etme imkanı bulacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklarına, “Hatay gibi farklı dinlerin, farklı dil ve mezheplerin asırlardır bir arada barış içerisinde yaşadığı ilimize gidecek, inşallah ülkemizin hoşgörü iklimine bizzat şahitlik edeceksiniz” dedi.

Kültürel ırkçılığın yaygınlaştığı bir dönemde tüm insanlığa umut veren bir tabloyu Hatay’da tecrübe etme imkânı bulabileceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sınamaları ve bunlarla ne şekilde mücadele etmeye çalıştıklarını da yakından görebileceklerine değindi.

Bir cevap yazın